Ayva zamanı geldiğinde mutlaka denenmesi gereken bir lezzet bence. Daha önce dışarıda yediğimizde çok beğendiğimiz ayva tatlısını, evde yapınca daha da çok beğendik, şimdiye kadar neden denememişim hayret! Yapımı da bir hayli basit, deneyin, deneyin, deneyin :)
Malzemeler:
- 4 adet ayva
- 16 kaşık toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 8 adet karanfil
- servis için kaymak, fıstık tozu
Yapılışı: Ayvalar boylamasına ikiye bölünerek çekirdek yatakları çıkarılır. (Çekirdeklerin hiçbiri atılmayacak, özenle saklayın lütfen :) Tencereye düzgün oturabilmesi için alt kısmından küçük bir parça kesilir. 8 adet ayva, yayvan bir tencereye dizilerek ortalarına 2 kaşık şeker, çıkan çekirdekleri ve 1 adet de karanfil konulur. Tencereye 1,5 su bardağı su da ilave edilerek, önce bir taşım kaynatılır, daha sonra ocağın en kısık gözünde yaklaşık bir saat kadar (su azalıp kalınlaşana kadar) kaynatılır. Soğuduktan sonra kaymakla servis edilir.
Ortasına elma rendeleyen, suya kırmızı renkli gıda boyası ekleyen de var, ama ben kendi sevdiğim şekilde servis ettim, dilerseniz diğer şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Afiyet şeker olsun...
10 yorum:
Benim ayva tatlısı da taslak durup duruyor:)
NEfis görünüyor seninki canım,ellerine sağlık..
Canım ellerine sağlık enfes olmuş öptüm...
cnm nefis olmuş renk süper ellerine sağlık
Gıda boyası güzel göstermesine rağmen çok yapma duruyor.Ayvanın çekirdeğide kızarttığı ve kıvam verdiği için yeterli olur bencede.
Tarçın yakışır mı acaba deneyen var mı?
Ellerine sağlık harika :))
Canım ellerine sağlık ben de ayva çok severim ama tatlısını hiç denemedim herhalde kilo korkusu olsa gerek en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler
deniycem deniycem denycem söz.daha hiç denemedim ama deniycem.sevgilerle.by.
en sevdiğim meyve tatlısıdır bu:)!
mayhoş olmasını seviyorum bende..
Ellerine sağlık..
bende cok severım kısmet olmadı yayınlamak ellerıne saglık canım sevgıler..
Yorum Gönder