Bu çok fena bir tatlı, 1 tane 2 alıp yeme ile hasretiniz dinmiyor, illaki dibi görünene kadar kendini yediriyor :) Kalabalık misafirleriniz için de ideal, oldukça bereketli. Eee bakın bu kadar övdüm, insan hala yapmaz mı :)
Malzemeler:
- 1 kg. süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kase hindistan cevizi
Yapılışı: Un ile yağ orta boy bir tencereye
konularak birlikte kavrulur. Akabinde toz şeker ilave edilerek kavulmaya devam
edilir. Bu arada süt yavaş yavaş ilave edilerek, koyu kıvamlı bir muhallebi elde
edene kadar pişirilir. Muhallebi, ocaktan alınır alınmaz şekerli vanilinı ilave
edilerek iyice karıştırılır ve buzdolabında 2-3 saat soğutulur. Bu zaman sonunda
ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, içine ceviz ve tarçın karışımından konulur
ve avuç içerisinde küçük lokmalar halinde yuvarlanır. Lokmalar, içerisine
hindistan cevizi konulmuş kaseye atılarak her tarafının hindistan cevizine
bulanmasını sağlanır. Arzu edilirse çikolata sosu ile servis edilir. (ki bana
göre çikolata sos çok yakışmıştı)
1 yorum:
Pratik ve çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle :)
Yorum Gönder