25 Mayıs 2009 Pazartesi

Carte d'Or Fabrika Gezisi

Bu aralar bir çok bloggerin blogunda Carte d'Or'un Fabrika Gezisi ile ilgili postlar göreceksiniz. Orada bulunan şanslı kişilerden birisi de bendim. Kızımla katıldığım bu gezi sonucunda biz teknik ekip (!) test ettik-onayladık ki, o severek yediğimiz dondurmaları kardan adamlar yapmıyor arkadaşlar, herşey otomasyon olarak üretiliyor :) Fabrika gezisinin, benim ve kızımın hafızasına bıraktığı izleri şöyle bir özetlersem, 1- Dondurma faydalı bir eserdir ve aynı zamanda son raddesinde hijyendir (Fabrikayı gezerken giydiğimiz tulumları bir görecektiniz :) 2- "Çarli'nin Çikolata Fabrikası" filminin küçük bir versiyonunda rol aldık farzettik. (Yanıbaşımızdan kuzu kuzu giden "Magnum Beyaz Büyü"ler belki de sizin elinizde) 3- Dünyanın en güzel yiyeceğini de yeseniz, kaynağın dibinde yenileninin yerini asla tutmuyor. (Hemen oracıkta ikram edilen "Meyve Şöleni" kaç kaşık darbesine maruz kaldı acep?) 4- Birgün dondurmaya doyacağım asla aklıma gelmezdi. 5- "Ekmek Kadayıflı" Carte d'Dor nefis! 6-İnsan işini sahiplenirse, aşamayacağı engel, tadamayacağı başarı yoktur. Algida'nın kendi dünyası gibi renkli olan fabrikasını dolaştıktan sonra dışarıda hazırlanmış piknik masalarında yemeğimizi yedik. Kavak ağaçlarının polenlerini de en optimist bakışımla; başımızdan aşağı dökülen konfettiler olarak yorumlarsak, harika bir yemekti :) Yemekte neler vardı sorusuna kısa bir cevap: Ne yoktu ki? Kaşık kaşık yenilen dondurmadan sonra herkes biraz yemeğe burun kıvırdı ama şeflerin ellerine sağlık. En çok; harika hazırlanmış kanepeleri beğendim, en kısa zamanda bir kahvaltı sofrasında denemem lazım :) Bu sefer topluca fotoğraf çektirmeyi unutmadık :) Herkesin gülen fotoğrafından anlayacağınız üzere harika bir gün geçirdik. "Cömertlik tatlı şeydir ve kalpten gelir." sözü tam da Algida'yı yansıtıyor. Tüm gün VIP ağırlamaya ek olarak aldığımız hediyelerimiz ve dondurmalarımız elimizde, ağzımız kulaklarımızda, karasular da ayaklarımızda olarak, yorgun ama çok mutlu evlerimize dağıldık. Emeği geçen tüm ekibe sonsuz teşekkürler...

17 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Güzel bir gündü ve sizlerle beraber olmak. Charlienin çikolata fabrikasındaki gibiydik.İnşallah yine böyle güzel bir etkinlikle bir araya geliriz. Görüşmek dileğiyle.Kocamannn sevgiler.

Pelin dedi ki...

Nevalciğim,
Hafta sonu bir programımız olduğu için katılamadım. Ama içim de gitmedi değil.Sizlerle tanışmayı da çok isterdim.
Sevgiler

Mehtap dedi ki...

Aaa ne kadar güzel.Bende görmek isterdim doğrusu.Aslında tükettiğimiz gıdaların çıkış yerlerini görmek,bilgi sahibi olmak da tam benim arzularım arasında.Ama sizinde deyiminizle gönül rahatlığıyla tüketebiliriz öyleyse.Çok da keyifli bir etkinlik olmuş.sizin adınıza sevindim.sevgiler.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım seninle tekrar görüşebildiğim için çokk mutlu oldum. Yazın çok güzel olmuş, o ünü çok güzel anlatmışsın.
Sevgiler

zarpandit dedi ki...

benim yanımdaki beyefendi yuzunden kimse yanamşamadı sanırım bana :D

aslında korkutucu değildir kendisi ama :D

şaka bir yana ben tekrar gordugum için cok mutlu oldum hepinizi..algidayı gercekten en dogru sekilde anlatmıssın ciddi manada güzel bir gundu:)

gülay dedi ki...

nevalciğim yazın çok güzel olmuş. dün blogcularla piknikteydim. seninde geleceğini söylediklerinde çok sevinmiştim. Başka organizasyonda tanışmak dileğiyle..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok güzel bir güne benziyor canım.
davetiyemi iptal edip sizlerle olamadım :)
inşallah başka bir sefere..
sevgilerimle.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çokkkkkkk heveslendim:)
her şey gerçektende çok güzelmiş:(
temizliğinden şüphe emediğimiz bir kalitenin sizin gibi arkadaşlar tarafından da yerinde onaylanması çok güzel.bunun için carte d'or u tebrik ederim.

pelince dedi ki...

Neval ne güzel bir gün olmuş,sevindim adınıza...Afiyet olsun bu arada :))

Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Bu keyifli günü senin kaleminden okumak çok hoştu Limonlu Kekim.. Maddelere bayıldım :) Ellerine sağlık..

sevil dedi ki...

nevalcim canım en başta beni öçnerdiğin için tşk ederim
ayrıca senle harika vakit geciridm
harika bir gundu tekrar en kısa zamanda görüşmek dilegiyle sevgiyle kal nevalcim..

Disalce dedi ki...

harika bayıldım..

bizide görselerya:)

ama biz nasıl gelelim dimi...:(

canım eğlenmenize sevindim..darısı başımıza..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne kadar guzel bir gunmus, ben de olabilseydim...

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

durutarifler dedi ki...

Süper bir gün geçirmişsiniz gerçekten. "Dondurmaları kardan adamlar yapmıyor" kısmına bayıldım

Ne güzel bir şey gerçekten.

Kurbiş dedi ki...

geziniz çok tatlı yereymiş:)

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun lopak lopak et olsun.Şu cartdorda fazla oldu ama....İsimsiz sen beni bilirsin :P.

Neşeli Sesler dedi ki...

Keşke ben de orda olsaydım:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...