20 Mayıs 2009 Çarşamba

Maşukiye'de Piknik Zamanı

İki yıldır aklımda Maşukiye'ye gitme fikri vardı. Durmadan fırsat kollayan ben, en nihayet 19 Mayıs tatilini fırsat bilip, hiç araştırmadan soruşturmadan çocukları da alarak, attım kendimi Maşukiye yollarına. Sora sora Bağdat bulunurmuş, 1,5 saatlik Maşukiye yolu bulunmayacak mı :) Yolda en az 5 kişiye sorarak keyfimize uygun bir yer bulup yerleştik. Tatil ve okulların bitmesine az kaldığı için piknik yapmaya gelen öğrenciler çoğunluktaydı.

Maşukiye'yi Muşukiye yapan, dağdan serin akan çayı, dağ yolu üzerinde pekçok yerde yapılmış, manzaraya hakim kahvaltı salonları ve doğanın içerisinde kurulmuş alabalık tesisleri. Biz, evden hazırlanıp geldiğimizden, çayın kenarındaki alanlara yerleştirilmiş piknik masalarından oluşan piknik alanını tercih ettik. (Bizim gibi hakkında birşey bilmeden gidenler için belirteyim, sadece masa başına ücret ödeyip, akşama kadar kalabiliyorsunuz. Çaydanlık ve tüpü de mi unuttunuz, o da dert değil, onu da kiralayabiliyorsunuz.) Sonuçta iki yıllık merakımı giderdim, ancak beklentilerimi karşıladı mı diye sorarsanız, biraz hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Belki de bunda; bir masalık parayı kaçırmamak için son anda burnumuzun dibine bir masa daha ekleyen piknik yeri sahibi, öğleden sonra tüm Maşukiye'yi saran mangal kokusu ve dumanı, Aslı'cığımın düşüp alnını ve dizini morartması ve oradan ayrıldıktan sonra bile 3 saat genzimizden gitmeyen mangal dumanı etkili olmuş olabilir :(
 
 
- Açma ve simitler
 
- Beyaz ve bitter çikolata soslu kurabiyeler
 
- Patates salatası
 
- Haşlanmış yumurta
 
 
- Zeytinyağı içerisinde marine edilmiş beyaz peynir
 
- Son olarak da bol köpüklü keyif kahvelerimiz, kuş lokumu eşliğinde :)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Aman Allahım bu ne güzel piknik sofrası özellikle kekler ne kadar güzel görünüyor.Yapanın ellerine sağlık sanırım çok hamarat bir bayan...

Zuzu

sarımutfak-hande dedi ki...

oo sefanız olsun cnm maşukiye güzeldir bilirim
afiyet şeker olsun yedikleriniz yarasın hepsi harika görünüyor

Gulos dedi ki...

Off yaaa o sofrada bende olacaktımmm :(.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Aman tanrım harika yaa. herşeyiyle eksiksiz bir piknik manzarasıyla yemekleryle. Kahve ve lokumlara bayıldımmm.

boncuk mutfakta dedi ki...

Ne güzel bir yer öyle . Manzarada yemekler de süper.En kısa zamanda gidilecek cumartesi günü geliyor musun ?

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Nevalcim maşukiyeyi hiç bilmiyorum ama her şeye rağmen umarım çok eğlenip, dolu dolu enerji toplamışsınızdır. Resime bakılırsa gerçekten doğa ile başbaşa çok güzel bir yere benziyor. Senin sayende bir yer daha öğrenmiş oldum. Yanlız sofran da yok yok, çocuklarınla sevdiklerinde hep güzel anılar olması dileklerimle canım.
Sevgiler

SEVİL dedi ki...

LİMONKEK SEVGİLİ NEVAL CANIM BENİM SEVE SEVE KABUL EDERİM SEN İSTE YETERKİ YAZARIM OLMAYI BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MEMNUNİYETTİR . KİLO KONUSUNA GELİNCE ANNEMLE OLAN ESKİ BİR RESİM O ANNEMLE OLAN BAŞKA RESMİM OLMAYINCA ONU KOYDUM AH KEŞKE ÖYLE ESKİ HALİM GİBİ OLSAM NE İSTERİMKİ BEN MALESEF SADECE 4 KİLO VEREBİLDİM :(
İNŞ. İLERLEYEN ZAMANLARDA DAHA FAZLA VERİCEM
SENİN TARİFLERİNİ SİTEMDE GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM HAKKIMDA KISMINDA BANA ULAŞABİLECEGİN MAİL VAR TATLIM ORDAN MSN OLARAK KONUŞURUZ SEVGİLER

sevil dedi ki...

msn adresim birdemliksohbet@hotmail.com

cecil dedi ki...

seviyorsanız doğayla iç içe sofraları sizi davet ediyorum limonlu kek :) maşukiye ye gelerek yaklaşmışsınız bana oldukça :))
görüşelimm ve dere sesi eşliğinde bir köy kahvaltısı mekanıyla sizi ağırlamak isterim ...
sevgiyle kalın ..

Banu dedi ki...

Merhabalar
ne guzel bir gun gecirmissiniz.Gittiginiz yerde ne guzel ki ic acici bir yere benziyor. En azindan sadece agaclik bir yer degilmis. Bende bayilirim pikniklere..Kismetse bizde yarin biryerlere piknige gidecegiz arkd.larla..
Sevgiler..

Betül KAVAL dedi ki...

izmitte otururken her hafta sonum orda geçerdi. yukarılarda alabalık tesisleri falan var biraz daha pahalaı ama en azından o kokulardan uzak oluyorsunuz.

Mamalar harika gözüküyor. ellerine sağlık.

sevgileer

Unknown dedi ki...

Nevalcim harika bir gün olmuş en iyi
sini yapmışsınız hemde muhteşem lezzetler eşliğinde afiyet şeker olsun kocaman öpüyorum...

pelince dedi ki...

Nevalcim piknik sofrası müthiş olmuş,bayıldım..Ellerine sağlık...
Maşukiye yi bende çok severim ama biz tepeye çıkmıyoruz. Aşağı tarafta Cansu Alabalık var,bir daha gidersen çok memnun kalırsın eminim..

Sevgiler.

Nina dedi ki...

Very nice PIKNIK !!! I love it!

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Limonlum hem gözünüzü hem midenizi şenlendirmişsiniz, Maşukiye'yi hep duyardım sayende gördüm..Harika bir yermiş gerçekten..Hele kahvaltılıklarına bayıldım, döktürmişsin vallahi :)
Ellerine sağlık ve tabiiki afiyet olsun..
Çok öpüyorum..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ah o piknik masasında olmak varmış Limonlu Kekim, herkes öyle şahane ki.. Ellerine dert görmesin, afiyetler olsun.. Haklısın, doğanın güzelliği kalabalıklar içinde pek çıkmıyor.. En iyisi okullar kapansa da, İstanbul biraz hafiflese..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...