30 Eylül 2009 Çarşamba

Şakşuka


Haftasonu Capacity'de gezerken bir dükkanın boydanboya camekanında bir kadının yapması gerekenleri yapacağına dair söz cümlelerini okuyunca (kozmetik üzerine sözlerdi tabii :) hayatı hep sonraya ertelediğimin farkına vardım; kilo vermem lazım-şu yaz geçsin de rejime başlayayım, çocukların eşyalarını gözden geçirmem gerek- şu okullar hele bir açılsın, dolabımı yenilemem lazım-ee biraz zayıflayayım da öyle, artık blogumla ilgileneyim- bayramı da atlatalım... Hatta liste daha da uzayıp gidiyor. Sanırım bir silkinme ve taze başlangıçlara ihtiyacım var. Ben de o camekanda yazdığı gibi kendi kendime bazı sözler verdim, bunların en kısa vadeli olanı da blogumla ilgili olanıydı :) Şakşuka, yaz boyunca çok sık yaptığım bir yemek oldu, sebebi biraz da bahçeye bolca patlıcan ekmemiz ve toprağın da bizi şımartmasıydı. Zeytinyağlı yemek olarak yaptığım gibi, sıcak yemeğin yanında salata olarak da sofralarımızda bize eşlik etti.

Malzemeler:

- 2 adet iri boy patlıcan
- 3 adet iri boy domates
- 6-8 adet çarliston biber
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyularak önce uzunlamasına dörde, sonra herbir parça yaklaşık 3 cm. boyunda kesilerek, 1 saat kadar tuzlu su içerisinde bekletilir. (Patlıcanlar, içinde bulunduğu suyun rengini karartığında acısı da çıkmış demektir.) Patlıcanların suyu süzülerek yayvan bir tencereye alınır. Çarliston biberlerin de tohum yatakları temizlenerek patlıcanlar gibi 3 cm. boyunda kesilir aynı tencereye ilave edilir. Üzerine zeytinyağı ilave edilerek sotelenir. Biberler pörsümeye, patlıcanlar da rengini kaybedip küçülmeye başladığında iri küpler halinde doğranmış domatesler ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Domatesler iyice suyunu çektiğinde ince ince doğranmış sarımsaklar da ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Soğutularak servis edilir...

12 yorum:

Şehnaz dedi ki...

patlıcanın hangi yemeği güzel olmazki...ellerine sağlık canım....

pembecikolata dedi ki...

Her zaman favorim...Bol bol yapıyorum çok lezzetli, pratik!
Ellerine sağlık cnm...

müjde dedi ki...

Patlıcanlı herşeye bayılırım.Ellerine sağlık Nevalciğim.Sevgiler...

yeşim dedi ki...

sevgili neval şu kendine söz verme meselesi ah ne sözler veriyoruzda nedense hep erteleniyor...aslında arada hayatımızda yeni başlangıçlar yapmek lazım yeniden doğuş oluyor...dilerim tüm dileklerin gerçekleşir.
ziyaretine sevindim.canım benim ya tariflerim çokta ilginç değil sıradan basit şeyler dilerim beğeniyorsunuzdur.asker eşi olunca sosyal yaşantımızda mecburen protokol davetlerimizde farklı lezzetler farklı görüntüler ortaya çıkarmamız gerekiyor zaman zaman...
bu arada şakşukan nefis görünüyor.eline yüreğine sağlık.hayat sana hep güzellikler getirsin.izmirden sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canım tadına doyulmaz ellerine sağ
lık kocaman öpüyorum...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım arkadaşım hayat ertelenemeyecek kadar kısa aslında. Hepimizin kendini boşverdiği zamanlar var benimde öyle. Umarım kendine verdiğin sözleri seni mutlu edeceğini bilerek yerine getirirsin.
Kocaman sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

bende sık sık yaparım ailecek çok severiz ellerine sağlık cnm

Unknown dedi ki...

Patlıcan olduktan sonra yenmez mi?
Ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Bahçeden toplamak ne hoş,tazecik hemen pişirirsin ne güzel... ellerine sağlık...

TuruncuTatlar dedi ki...

harika olmuş canım ne de lezzetlidir şimdi o mmmmm;)

boncuk mutfakta dedi ki...

İzmir de ne çok yapılır şakşuka.
Patlıcanla yapılan her şey çok lezzetli,bol alternatifli.
Evet ben de hep hayatı erteleyenlerdenim maalesef.Yeni yılda şunu yapacağım,bahar gelsin bunu yapacağım der dururum.Ama 40 a merdiven dayadım artık benim de silkelenme vaktim geldi, geçiyor.
sevgiler canım çok öptüm.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Limonlu Kekim, şakşukaya bayılırım.. Bahsettiğin liste bu aralar bende de kabardı :) Sonbahar rehaveti mi acaba bilmiyorum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...