13 Şubat 2010 Cumartesi

Milföy Mantolu Tavuk

Bazı tarifler vardır ya malzeme listesi çok uzundur, daha baştan göz korkutur, ya da "önce onu yapacaksınız, sonra bunu, en sonunda da şunu" diye bir anlatımı vardır, daha baştan pes ettirir. Bu tarif de ilk anlattıklarında gözümü korkutanlardan, ama işten eve geldiğinizde tavukları bıraktıysanız tencereye kaynamaya, siz arada işinizi yaparken hemen oluveriyor, daha doğrusu başında beklettirmiyor. Ortaya çıkan sonuç da hem gözünü, hem de karnınızı doyuruyor. Biz bunu yerken hemen kafamda akşam yemeğine gelebilecek misafirler için menümü oluşturdum bile; tas kebabı+pilav+milföy mantolu tavuk+kremalı patates. Sizce nasıl olur?


Malzemeler:

- 4 adet tavuk baget
- 4 adet milföy hamuru
- 5 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri

Yapılışı: Tavuk bagetler yıkanarak 5 bardak su içerisinde haşlanır. Bagetler haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edilir. Haşlanmış bagetler sudan çıkarılarak süzdürülür ve üst derisi çıkarılarak soğumaya bırakılır. Bu arada milföy hamurları dışarı çıkarılarak çözdürülür.

Hamurlar yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltilir. Bagetler, istenilen baharatlarla hafifçe ovuşturularak milföye sarılır, alt kısımdaki fazlalıklar alınarak kemiklerin üzeri alüminyum folyo kaplanır. (Eğer bagetler küçük ise çaprazlamasına ikiye de bölebilirsiniz. Biraz kapatıken zorlanabilirsiniz, ancak piştikten sonra tüm izler kapanıyor ve ince börek tabakası ile çok daha güzel bir tat elde ediyorsunuz.) Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpiştirilir ve 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir.

13 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık.sabahın bu saatinde harika bir görünttü.sevgiler.

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.tavuk yemeklerine bayılırım.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Bence menü çok güzel, gelecek ilk misafire yapmalısın Limonlu Kekim.. Milföy mantolu tavuğu bu şekilde hiç denemedim, ben kuşbaşı doğranmış tavukları sebzelerle tavada soteleyip fırın kabına alıyorum, üzerini de milföyle kaplayıp fırınlıyorum.. Böyle de deneyebilirsin, hoşuna gider diye umuyorum..
Sevgiler canım..

pelince dedi ki...

Nevalcim bu sunum tam benlik,hem hızlı hemde görüntü şahane.. fikir için çok sağol...

öpüyorum...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

İşte bende bunu çok sevenlerdenim...Hem tavuk hem börek bayılıyorum...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

nevalim bence harika bir menü olmuş bile bende bu menüden kopya çekebilirmiyim :))
hoş su ara yogunluktan misafir ağırlayamıyorum ama olsun ilk misafir ağırlaması için not ettim bile :))
tatlım ellerine saglık çok nefis olmuş tavuk sever biri olarak milföylü tavugu çok yaparım baktuımda siteme koymamışım hiç kopya gibi olacak ama en kısa zamanda yapıp bnende eklicem arşivime :)) izninle
kocaman öpüldün fıstığım..

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok şık bir tabak hazırlamışsınız. Sunuma bayıldım ama tavuklar o manto ile nasılda şık olmuşlar?

kesinlikle denenecek bu tarif.
yarın hemde :)

ellerinize sağlık

Bengü dedi ki...

Daha ne olsun yaşadı evdekiler :) elllerine sağlık,afiyet olsun.

Nina's Recipes dedi ki...

very, very nice! compliments!
Happy Valentine's Day! XOXOXO

Zeynep dedi ki...

ellerine sağlık canımmm
nefis olmuş nefis
öpüyorum

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Nevalcim şu an öyle açım ki :) inan mutfağa birşeyler hazırlamak için gidiyordum. Düşündüğün menü çok harika özellikle fırında patates ve milföylü tavuk.
Ellerine sağlık arkadaşım, sunum için zaten söylenecek bir söz yok...

Kevser dedi ki...

Arkadaslarima bende katiliyorum, bende ilk firsattaki davetim icin bu harika milföy mantolu tavuklardan hazirlamak istiyorum, görüntüsü bitirdi beni zaten, ellerine saglik diyorum.

Sevgilerimle

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık canım servis tabağı ye beni diye bağırıyor resmen görüntü harika... tadını biliyorum zaten başka söze ne hacet harikaaa...

afiyet şeker olsun canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...