8 Eylül 2010 Çarşamba

2010 İlk ve Tek İftar Kareleri :)

Diğer blog sahibi arkadaşlarımı gezince açıkça söyleyeyim ki çok kıskanıyorum. Her gün için tarif, hatta menü hazırlayanlar o kadar çoktu ki, ben daha bir iftar davet sofrası bile yayınlayamamış olmaktan dolayı çok mahcubum :( Aslında Ramazan'ın her güne aklıma düşen yemekleri ve daha önce yapmadığım yeni tarifleri hazırladım, bir çoğunu da tad olarak çok beğendim, ancak gelgelelim, iş çıkışı eve döndüğümde iftara ucu-ucuna yetiştirdiğim yemekleri anca yemeğe fırsat bulabildim :) Fotoğraf için ne gün ışığı kaldı, ne de zaman... Çok sevdiğim arkadaşım Dilek'in iftar davetine icabet ettiğimde böylece yılın ilk ve tek iftar masasını da fotoğraflayabildim çok şükür :) Dilek'ciğim hiç yorulmadığını, sadece 3 saatte hepsini hazırladığını söyleyince benim blogu ona devretme teklifini de yaptım yani, ama yemezler Dilek'ciğim, bu kadar çeşidi, bu kadar güzel bir masayı hazırlarken yorulmamak mümkün değil canım :) Bu vesile ile; yaptığınız bütün ibadetlerin Allah katında kabul görmesini umud ederek, ailenizle bereber huzurlu ve mutlu, çok güzel bir Bayram geçirmenizi diliyorum. Bayramınız mübarek ve kutlu olsun....
- Baharatlı-kremalı patates (Aslında yine fotoğrafladığım tek sıcak çeşit oldu, sebze çorbası ve et&tavukkarışık ızgara yine kötü ışık problemine kurban gitti :)
- İftariyelikler

- Terasında saksı içerisinde yetiştirdiği çıtır biberler

- Reyhanlı, bol yeşillikli nefis salata

- Kuru patlıcan dolması

- Közlenmiş patlıcan salatası

- Közlenmiş kırmızı biber salatası

- Kereviz salatası

- Amerikan salatası

- Barbunya pilaki

- Tatlı olarak benim yapıp götürdüğüm güllaç

13 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nevalciğim arkadaşının ellerine sağlık nice mutlu bayramlar diliyorum sevgiler..

YELDA dedi ki...

ellerinize sağlık.. herşey çok güzel görünüyor... şimdi o sofrada olmak istedimmmm :)

ebru dedi ki...

Sevgili Neval hiç sorma. Biz çalışan bayanların en büyük sorunu.Ben de iftar saatine yemekleri ucu ucuna yetiştirdiğim içn kimseleri çağıramadım. İnşallah bayramdan sonra.:))
Ellerinize sağlık masa ve menü harika.İyi bayramlar diliyorum

aslı dedi ki...

Neval Hanım, sofranız enfes görünüyor. Bende Pazartesi akşamı ilk ve tek iftar yemeğimi verdim. Aynı sebeplerden ne doğru dürüst resim çekebildim. Ne güzel bir yazı yazabildim. Sizlere afiyet olsun. İlham veren bir sofra olmuş. İyi bayramlar :)

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Hersey muhtesem. Sevgiler...

TATESAL dedi ki...

Canım arkadaşının menüsü çok güzel ama ben en çok senin yaptığının o minik kalpli güllacı beğendim,ellerine sağlık...Mutlu Bayramlar....

yeşim dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.

Tümay Öztürk dedi ki...

Nevalcim harika bir masa. Herkese afiyet olsun:) Ve tüm sevdiklerinle beraber sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum:)

Unknown dedi ki...

Dediklerinize aynen katılıyorum çoğu zaman üzerimizi değişemeden iftar masasına oturduk iş çıkışı
İyi bayramlar dilerim

Saliha dedi ki...

Nevalcim,arkadaşının ellerıne saglık..ınan bende hergun tarıf yayınlayan arkadaslara gıpta edıyorum,acıkcası ben ramazan telaşınca hazırladıgımız sofralardan anack 2-3 tanesını yayımlayabılıyorum..olsun saglık olsun,huzur olsun gerısı önemli degıl...bayramın mubarek olsun arkadasım,ayrıca önceden yazdımmı hatırlamıyorum ama:P yaz partısınde senı tanıdıgıma cok sevındım:))

Betül KAVAL dedi ki...

valla neval gerçekten güzelmiş arkadaşının ellerine sağlık..

sevgiler öpüyorum..

durutarifler dedi ki...

Aynen ben de senin gibi iftara ucu ucuna yetişenlerdendim.
Sohbetinniz bol, neşeniz daim olsun.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...