28 Şubat 2011 Pazartesi

Mısır Unlu Sebzeli Poğaça

Haftasonu yediğim bu güzel lezzeti daha tadı damağımdayken hemen yazayım istedim. Bir çok sebzeyi içinde barındırdığından hem faydalı, hem de çok lezzetli, uzun süre bayatlamadan kalması da cabası. Şu soğuk günlerde yapıp, çayla beraber yemek ne de güzel olur hani :)

Malzemeler:

- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket margarin
- 1 adet orta boy havuç (ince rendelenmiş)
- yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- tuz

İç Harcı İçin:

- 2 adet orta boy patates
- 100 gr. beyaz peynir

Yapılışı: İç malzemeyi hazırlamak için patatesler haşlanarak püre haline getirilir ve içerisine beyaz peynir ezilerek harmanlanır. Bu arada malzeme listesindeki galete unu haricindeki tüm malzeme karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur. Yoğrulmuş hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak orta kısıma peynirli&patatesli harçtan konularak kapatılır. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine konulmadan önce herbiri galete ununa bulanarak önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana dek pişirilir. Bir de fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak yerseniz tadına doyamazsınız benden söylemesi :)

12 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Günaydınlar güzel arkadaşım , bu tarifi çok beğendim patates, tuzlu hamurlarda müthiş yumuşaklık sağlıyor, bunu müsadenle kopyalayıp tarif arşivime aldım bakalım kısmet ne zaman yaparsam yayınımda mutlaka belirtirim sevgiyle sağlıkla kal.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nevalciğim çok beğendim bu tarif izninle alıyorum ellerine sağlık sevgiler....

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik bir tarif.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

ellerine saglik harika gorunuyor...sevgiler.

Mimosa Café dedi ki...

çok lezzetli bir şeye benziyor bu. eline sağlık.

Aycan dedi ki...

Çok değişik geldi bana.mİS GİBİDİR ŞİMDİ. Ellerine kollarına sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Margarin eritilecekmi, yumuşakmı kullanılacak?
Tşk.

Unknown dedi ki...

Hem sebzeli,hemde hamurişi,
Kesinlikle tam benlik bir tarif
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık gerçekten nefis görünüyorlar sevgiler...

nurseninhobileri dedi ki...

Gorunus guzel, eminim tadida cok guzel olmustur, ellerinize saglik. Sevgiyle kalin.

Adsız dedi ki...

Very good resource. Make Home Page!

annonymous dedi ki...

Selamlar
Yıllarca piyango oynadıktan sonra kazanmayı çok zor buluyorum, işler benim için çok zordu, bu yüzden bana yardımcı olan arkadaşımla bu konuyu tartışmaya karar verdim, o bana Dr. Ajayi ile yaşadığı deneyimi anlattı. onu başka bir eşle evlenmek üzere terk eden kocasını geri getirmesine yardım etti ve onu dört çocukla yalnız başına acı çekmeye bıraktı ayrıca bana Dr. Ajayi ile internette nasıl tanıştığını anlattı Onun hikayesini duyduğumda çok etkilendim bu yüzden ona yaşadığım kötü şansı anlattım Piyangoda Ve Dr. Ajayi ile yaptığım tüm seanslardan sonra beni Dr. Ajayi ile tanıştırdı, bir hafta sonra tekrar denemeye karar verdim Kendime inanamıyorum o kadar çok kazandığıma inanamadım Hepsi Dr. Ajayi sayesinde o harika bir adam ve hayatınızı rahatsız eden herhangi bir konuda manevi yardıma ihtiyacınız varsa, Whatsapp / Viber: +2347084887094 veya E-posta: drajayi1990@gmail.com üzerinden Dr Ajayi ile iletişime geçin ve inanıyorum ki bunu yaptığınız için mutlu olacaksınız.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...