Tarif güzel, hafif, o kadar çok bekledi ki huzurlarınıza gelmek için daha fazla bekletmeye kıyamadım :) Havalar sıcakladı ya işten eve dönüp dolaptan soğuk soğuk bir şeyler yemek istiyor canım ve nedense aklıma hep yer elması düşüyor, seviyorum işte var mı diyeceğin :)
Malzemeler:- 1/2 kg. yer elması
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet iri boy kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- yarım demet maydanoz
- tuz
Yapılışı: Kuru soğan piyazlık olarak ince ince doğranarak zeytinyağında sotelenir. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığı zaman içerisine temizlenip ince halkalar şeklinde doğranmış havuçlar da ilave edilerek 5-6 dakika daha kavrulur. Kabukları soyularak yıkanmış yer elmaları da içerisine eklenerek önce beraberce sotelenir, sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
11 yorum:
Ayyy bayılırım Neval ablacım sunum da harika olmuş. Ellerine sağlık...
yerelmasını hep çiğ tüketirim ama böylede harika olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
bende hep çig tüketirim ama denemem lazım bu halini.ellerine saglık.
ohh mis gibi zeytinyağlı. var mı ötesi.
ellerine sağlık
Ellerinize sağlık.Çok renkli bir salata olmuş.
Selamlar;
Nasılda süslemiş:)Ellerine sağlık yenmezmi yer elması bayılırım bende:)
ellerine saglik cok lezziz görünüyor .. sunumda cok hos.. sevgiler
ellerine sağlık sevgili Neval,hiç tatmadım merak ettim iyice.
sevgiler
Ben bayılırım yer elması yemeğine . Ellerine sağlık
Sevgiler
Valla yer elmasını sende yediğimde daha önceden kötü bir anım olmasına rağmen sevmiştim Nevalcim sen bu işi biliyon arkadaşım az yolla buraya hepsini yeme
Canım;ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Öptüm....
Yorum Gönder