24 Mayıs 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

Tarif güzel, hafif, o kadar çok bekledi ki huzurlarınıza gelmek için daha fazla bekletmeye kıyamadım :) Havalar sıcakladı ya işten eve dönüp dolaptan soğuk soğuk bir şeyler yemek istiyor canım ve nedense aklıma hep yer elması düşüyor, seviyorum işte var mı diyeceğin :)
 
Malzemeler:

- 1/2 kg. yer elması
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet iri boy kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- yarım demet maydanoz
- tuz

Yapılışı: Kuru soğan piyazlık olarak ince ince doğranarak zeytinyağında sotelenir. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığı zaman içerisine temizlenip ince halkalar şeklinde doğranmış havuçlar da ilave edilerek 5-6 dakika daha kavrulur. Kabukları soyularak yıkanmış yer elmaları da içerisine eklenerek önce beraberce sotelenir, sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.

11 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayyy bayılırım Neval ablacım sunum da harika olmuş. Ellerine sağlık...

mutfagabuyrun dedi ki...

yerelmasını hep çiğ tüketirim ama böylede harika olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

bende hep çig tüketirim ama denemem lazım bu halini.ellerine saglık.

Gökce dedi ki...

ohh mis gibi zeytinyağlı. var mı ötesi.
ellerine sağlık

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çok renkli bir salata olmuş.

Selamlar;

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nasılda süslemiş:)Ellerine sağlık yenmezmi yer elması bayılırım bende:)

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik cok lezziz görünüyor .. sunumda cok hos.. sevgiler

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık sevgili Neval,hiç tatmadım merak ettim iyice.
sevgiler

durutarifler dedi ki...

Ben bayılırım yer elması yemeğine . Ellerine sağlık
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Valla yer elmasını sende yediğimde daha önceden kötü bir anım olmasına rağmen sevmiştim Nevalcim sen bu işi biliyon arkadaşım az yolla buraya hepsini yeme

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım;ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Öptüm....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...