9 Temmuz 2011 Cumartesi

Fairy ile Mehmet Özer'in Nefis Yemekleri Eşliğinde Buluştuk

Ayağımın tozu ile değil, ayağım daha toza bulanmadan, tatile çıkmadan hemen önceki gün gerçekleşen Fairy Etkinliği'nde ben de vardım. :) Dolayısı ile etkinliğin fotoğrafları ve yazısı taa bugüne kadar sarktı, geç oldu ama inanın güç olmadı, dostlarla sohbet, lezzetli yemekler ve ortam öyle hoştu ki parmaklarım klavye üzerinde dans etti diyebilirim :)
 
Etkinlik Şef Serkan Bozkurt'un kurduğu Chef's Table Mutfak Okulu'nda gerçekleşti. Gerçekten de şefin 14 kişilik kocaman masasında hep birlikte yemek müthiş keyifliydi.
 
Etkinliğin konsepti Sevgili Mehmet Özer'in marifetli elleri ile hazırladığı yemekleri, afiyetle yemek üzerine kurulu olduğundan, o çabucak yemekleri hazırlarken aynı zamanda bizlerin de her türlü sorusunu cevaplamaya çalıştı.


Ana yemek, daha doğrusu bence baba yemek :) Nohutlu meyhane pilavı üzerinde mürdüm erikli kuzu Jus sos ile tatlandırılmış kuzu eti, muskatlı ve permesanlı ıspanak püresi idi. Tadı da adı kadar afiliydi hani :)
 

Ana yemek olur da zeytinyağlılar olmaz mı? Ege Usulü Enginar Dolması, Rumeli Usulü Bakla Fava ve İstanbul Usulü Barbunya da fevkaladenin fevkindeydi, şimdi hepsi mi güzeldi yani derseniz, inanın çok leziz ve titizlikle hazırlandığı belliydi.
 
Yemeğin üzerine çok güzel giden hem lezzetli, hem de pek hafif bir tatlı olan Hallatiye benim gönlümü fethetti diyebilirim. Damlasakızlı su muhallebisi ve meyve salatasından oluşan Hallatiye eski bir saray tatlısıymış, hep diyorum saraylılar işi biliyorlarmış :)

Birbirinden güzel yemeklerle bizleri ağırlayan Sevgili Mehmet Özer'in ellerine sağlık...
Fairy bu etkinliğin neresindeydi derseniz, aslında tüm organizasyonun içerisinde, en önemlisi tüm temizliğin ta kendisindeydi. Yapılan küçük bir test ürünün ne kadar kolay yağ çözdüğünü göstermeye yetti. Renklendirilmiş yağ su içerisine damlatıldığında, üzerine Fairy'e hafifçe değdirdiğiniz parmağınızı sürdüğünüz an kenara bir kaçışı vardı, görmeliydiniz :) Zaten daha öncesinde de deneyip memnun kaldığım Fairy'i bir deneyenin bir daha bırakması zor gibi... Böylesi güzel bir etkinlikte bizi ağırlayan Fairy'e ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler...

1 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yine güzel bir etkinlik ve taktire şayan lezzetler ve benim arkadaşım Neval'im... fotoğraflar harika, seni içlerinde görmek daha da harika...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...