27 Temmuz 2011 Çarşamba

Hakiki Lezzet Atölyesi'nde Komili ile Harikalar Yarattık

Geçen hafta, Türkiye’nin ilk zeytinyağı markası olan Komili Zeytinyağı ile harikalar yaratmak üzere Hakiki Lezzet Atölyesi'nde buluştuk. Genelde çoğu etkinlik eğlenceli ve sohbet dolu geçiyor benim için, ama bu kadar çok güldüğüm, bu kadar değişik lezzetler tattığım bir etkinlik daha olmamıştı inanın :)
133 yıldır tüketicisine farklı damak tatlarına hitap eden ürünler sunan Komili; Sızma, Ege Sızması ve Riviera Zeytinyağı’nın yanı sıra şimdi de Özel Ürünler Serisi ile sofralarımızdaki yerini almaya başlayacak gibi görünüyor. Özel Ürünler Serisi’ndeki Erken Hasat, Taş Baskı, Çekirdeksiz Sıkma, Cold Pressed, 0,3 ve Organik Sızma zeytinyağı çeşitleri, hepsi birbirinden farklı lezzetleri ile değil salatalarda, kahvaltılarda bile vazgeçilemeyecek bir lezzet...
 
Komili’nin, Ayvalık ve Körfez zeytinlerinden elde ettiği ve asit oranı %8’den az olan Natürel Sızma Zeytinyağı eşsiz lezzeti ile damak tadına ve sağlığına düşkün olanların vazgeçilmezi. Zeytinin kokusunu ve yoğun tadını hissetmeyi isteyenler ise tercihini Ege ve Marmara bölgesi zeytinlerinden elde edilen, buram buram keskin zeytin kokusuyla Ege Sızması’ndan yana kullanıyor. Riviera Zeytinyağı ise özel olarak dengelenmiş ve hafifletilmiş lezzetiyle zeytinyağının kendine has tadını ve kokusunu ağır bulanlar için ideal...
 
EKS Mutfak Akademisi'nde gerçekleşen etkinlikte, aynı zamanda mekanın Kurucusu ve Eğitmen Şefimiz Sevgili Eyüp Kemal Sevinç eşliğinde zeytinyağı ile birbirinden güzel lezzetler yaptık ve afiyetle de yedik :)
Yemeğe tabii ki salata yapımı ile başladık. Armutlu bebek ıspanak salatası tek kelime ile mükemmeldi, vallahi bayıldık :)
Daniel ismini verdiğimiz kara kaş-kara göz somon balığını 4 dakikada kesip temizleyen Barış Usta'dan aldığımız birer parça somon filotosu ile tamamen zeytinyağı içerisinde pişen bir yemek yaptık ki dillere destan :) Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyerek (yaklaşık 300 ml) Confi edilerek yaptığımız Somon Bonfile ve yine orada hazırladığımız Hollandaise Sos biraz zengin işi olsa da, bu kadar rengini kaybetmeyecek kadar canlı, bir o kadar da yumuşakcık etiyle böylesine lezzetli bir tarifi denemekten çok mutluyum :)

Vee Maydanozlu Risotto :) Şimdiye kadar pek çok arkadaşım bu tarz etkinliklerde bu yemeği pişirdi, ancak bana bir türlü türlü nasip olmamıştı. Onu da Komili ile yaptık ve yedim ya, ölsem de gam yemem artık :)

Gecenin kapanışını da şeftalili crumble ile yaptık. Hepimize afiyet olsun :)

Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Komili'ye teşekkürler...

3 yorum:

durutarifler dedi ki...

Ellerinize sağlık. Sevgiler

mimosacafe dedi ki...

çok keyifli bir yazı olmuş :) keyifli bir gün oldu hepberaber, darısı nicelerine. sevgiler.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Çok eğlenceli ve öğreticiydi etkinlik bence de. Sonra bi yiyip bi yiyip...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...