Bir poğaçanın kapatılma şekli kaç tane olabilir ki; ikiye katlarız, tam üst kısımda kaparız veya kenarları alt kısıma doğru büzerek yuvarlatırız. Dolayısılıkla biz hanımlar poğaça şeklinde biraz kısırdöngüye girmiş hissedebiliriz kendimizi. Böyle de değişik şekilli poğaçaları gördüğümüzde de pek bir hoşumuza gidiyor, hemen yapıveriyoruz :) Yiyenler de çok beğeniyorlar, eee daha ne isteriz ki yapan memnun, yiyen memnun :)
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 3 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı normal un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase beyaz peynir
Yapılışı: Yumurtanın sarısı, poğaçaların üzerine sürülmek için ayrılarak ayrı bir kaba konulur. İç malzemesi haricindeki diğer tüm malzemeler (yumurtanın beyazı da dahil) karıştırılarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak fincan tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan her bir parçanın üzerine, merkezde 2 cm. kalacak şekilde ışınsal olarak 6 çizik atılır. Merkezde kesilmeyen alana peynirli harçtan konularak karşılıklı parçalar birbirleri üzerine kapatılır. Yumurtanın sarısı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir.
6 yorum:
Görüntü muhteşem emin lezzetide öyledir ilk defa gördüm muhakkak denemeliyim:)
Sevgiler.
en kısa zamanda denemeliyim diye not aldım çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık...
poğaça hastası ben buna bayılırım hem de kepekli un... Ellerine sağlık canım..
SEvgiler
Sadece beyaz un kullnasak da olur mu acab yoksa kalıp gibi olmaz mı?Merve
Sevgili Merve, sadece beyaz unla da olur tabi, ben sadece farklı bir lezzet yakalamak için kepekli un kullandım. Hatta bir sonrakine beyaz unla yapma niyetim var :) Sevgiler...
Çok yaratıcı , şık. Ne desem az, elinize sağlık...
Yorum Gönder