Bir truffle yapmak bu kadar zor muymuş demeyin, muhakkak deneyin. Aslında tarifin yazması uzun, yapımı pek kısa, üstelik dışarıdan aldıklarınızın bire-bir aynısı olacak bana inanın. Güzel günlerde, ağız tadı ile yiyin efendim :))
Malzemeler:
- 300 gr. bitter çikolata
- 250 gr. fildişi çikolata
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 200 gr. süt kreması
- üzeri için ayrıca hindistan cevizi ve kakao
Yapılışı: Kuvertür çikolata bıçak ile kesilerek mümkün olduğunca küçük parçalara ayrılır. İlk olarak fildişi çikolata ayrı olarak metal bir kap içerisine konulur. Metal kabın üzerine oturacağı, ancak dibinin değmeyeceği başka bir tencere içerisine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su konularak kaynatılır. Tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak su buharında fildişi çikolata eritilir. (Burada dikkat edilmesi gereken püf noktası, alttaki su kaynadığı anda ocağın altını kapatmak, yoksa çikolata yanabilir.) Tüm çikolata pürüzsüz bir şekilde eridikten sonra içerisine hindistan cevizi ve 100 gr. krema ilave edilerek karıştırılır. Dolapta 15 dakika kadar bekletilip hafifçe soğutulur. Soğuyunca mikser ile 20 saniye kadar çırpılararak tekrar dolaba konulur. Elle şekil verilebilecek kadar soğutulduktan sonra fındıktan biraz daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanarak şekil verilir. Aynı işlem bitter çikolatalı truffle için de yapılır, sonunda kakaoya bulanarak şekil verilir.
5 yorum:
Happy Holidays!
I'm still visiting your blog and I like everything you do! Just so you know! XO
Nina from California!
en sevdiğim tad....
en yakın zamanda denemek istiyorumm..
sevgiler....
HARİKA GÖRÜNÜYORLAR..ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER
Şahane görünüyor deneyeceğim :))
amanın bana cıs bunlar 35685. rejimimdeyim :))
2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)
Sevgiler....
Yorum Gönder