9 Aralık 2011 Cuma

Kuru Meyvalı Pirinç Pilavı

Yine Siemens ile Lezzet Akademisi'nden bir lezzeti beğenilerinize sunuyorum, eğer tatlımsı tatları seviyorsanız bu tarif tam size göre :) Ama benim için çok fazla tatlı olduğundan , kuru meyva oranını bizlere dağıtılan tariflerde yazan miktarın yarısını yazdım bilginize..

Malzemeler:

- 250 gr. pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı et veya tavuk suyu
- 100 gr. badem
- 2 adet kayısı
- 2 adet kuru incir
- 4-5 adet kuru erik
- bir avuç kuş üzümü
- bir çimdik muskat
- bir çimdik kakule
- bir çimdik toz zencefil
- bir çimdik tarçın
- tuz

Yapılışı: 3 kaşık sıvıyağ pilav tenceresine alınarak kızdırılır. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu da ilave edilerek tuzu da ayarlanarak bir taşım kaynatılır. Pirinçler suyunu çekmeye başlayıp göz göz olunca ateşin altı kısılarak, tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Pilav kısık ateşte istenilen diriliğe göre yaklaşık 10 dakika pişirilir. Pilav pişerken genişçe bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alınarak kızdırılır. Bademler, küp küp doğranmış kuru incir ve kayısılar, kuru erikler ve kuş üzümleri eklenerek yaklaşık 5 dakika kavrulur. Daha sonra kavrulan bu malzemeler, fazla yağından süzdürülerek bir kenara ayrılır. Pişen pilavın üzerine baharatları da eklenerek nazikçe karıştırılır ve ocağın altı kapatılarak 20 dakika demlenmeye bırakılır. Pilav dinlendikten sonra tüm kuru meyvalar ilave edilerek, pirinçler zedelenmeden karıştırılarak servis edilir.

2 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık Nevalim. Biliyorum o gün döktürdün yine. tatmadım pilavından ama güzel olduğuna eminim:) Amaaannn ne patırtılı gündü di mi birden de aklıma geldi:)))

Unknown dedi ki...

Ay harika görünüyor... Ellerinize sağlık, birde pirinçe siyanür tehlikesi eklediler.. biz artık ne yiyeceğiz???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...