19 Mart 2012 Pazartesi

Elmalı Pay


Ankastre mutfak ürünleri markası Silverline 'ın Tanıtım Merkezi'nde bir araya gelerek,  Mutfak Koçu Gülhan Kara 'nın yaptığı nefis tatlar eşliğinde "Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri Yarışması" hakkında konuştuğumuzu sizlerle daha önce paylaşmıştım. Elmalı pay da o günkü 2. lezzetten biriydi. Yapımı kolay, lezzeti bol elmalı pay için tarif aşağıda :)
Bu arada umarım yarışmayı unutmadınız. Finale kalacak 10 yarışmacı ile tanışacağımız, yaptıkları lezzetleri paylaşacağımız için şimdiden heyecanlanıyorum desem yeridir. Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken; 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Silverline'ın facebook sayfasını beğenmeniz ve www.facebook.com/SilverlineAnkastre adresi üzerinden kendi tariflerinizi paylaşmanız.

Tarifler Gülhan Kara tarafından değerlendirilecek. Finalist olarak seçilen 10 yarışmacı, tariflerini Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde birebir uygulayarak, ilk üçe girmek için yarışacaklar.

İlk üçe giren finalistlerden, birinci SLV 240 fırın, ikinci AS 126 F fırın, üçüncü ise Crystal Inox aspiratör sahibi olacak.
 
Malzemeler:

Hamur İçin:
- 2 su bardağı un
- 100 gr. margarin
- 60 gr. pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet şekerli vanilin
- yarım paket kabartma tozu

Harç Malzemesi İçin:
- 3 adet yeşil elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri


Sert, yeşil elmaların kabukları soyularak küp küp doğranır. Bir tava içerisine alınarak üzerine toz şeker tarçın serpilir.Kısık ateşte ara ara karıştırılarak, şeker ve tarçın eriyene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
 

Hamur için; margarin ve pudra şekeri ayrı bir kapta iyice yedirilir. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur. Hamur strech filme sarılarak 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
 

Dinlenmiş hamurun1/3'ü ayrılarak, büyük olan parça 22 cm. çapındaki tart kalıbını kaplayacak şekilde açılır. Hamur yağlanmış tart kalıbına yayılarak fazlalıkları kesilir ve orta kısmına elmalı harç malzemesinden doldurulur.


Elma parçalarının üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirilir. Ayrılan 1/3'lük hamur açılarak ince şeritler halinde kesilir ve kafes oluşturacak şekilde elmaların üzerine yerleştirilir.


Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

4 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Elmalı Pay nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

elma şekeri dedi ki...

Mmmmmm nefis görünüyor eminim tadı da öyledir eilinize sağlık.

Adsız dedi ki...

elmalı pay çok güzel görünüyor fakat tarifte harç bölümünde üç adet toz şeker yazmışsınız tam anlayamadığım için ben onu 3 yemek kaşığı diye düşündüm bir denicem bakalım:)

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Adsız ;) Öncelikle çok özür diliyorum zaman zaman böyle yanlışlıklar yapıyorum, sonrasında dikkatli ve beni uyararak zahmet eden arkadaşlar sayesinde yanlışımı hemen düzeltmeye çalışıyorum, teşekkür ederim. Tahmin ettiğin gibi 3 adet değil, 3 yemek kaşığı olcaktı, umarım çok güzel olmuştur, sevgiler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...