7 Mart 2012 Çarşamba

Ispanaklı Kiş


Çayın yanına nefis bir kiş yapıp herkesi şaşırtmak istiyorsanız, ama gözünüzde büyütüyorsanız, hiiççç korkmayın diyorum, hemen tarifi uygulayın. Topu topu 15 dakika hazırlık için uğraşıyorsunuz, karşılığını fevkaladenin fevkinde bir lezzetle geri alıyorsunuz :)

Malzemeler:

- 225 gr. un
- 60 gr margarin
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz

İç harcı İçin:

- 250 gr. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gr. süt kreması (yarım paket)
- 100 gr. taze kaşar


Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz gibi açılır. Ortasına yumurta, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Hamur toparlanmaya başladığında yoğrularak buzdolabında 10 dakika bekletilir.


İç malzeme için; soğan ince kıyılarak 2 kaşık sıvı yağda hafif pembeleşene dek kavrulur.Ispanaklar, temizlenerek yıkanır ve ince ince doğranır. Kavrulan soğanlara ilave edilerek yapraklar pörsüyene kadar bir süre daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.


Kaşar peyniri rendelenerek, yumurta, krema un ile karıştırılır. Karışıma ıspanaklar da ileve edilerek özdeş bir hale gelecek şekilde karıştırılır. (Un, ıspanağın saldığı fazla suyu alacaktır.)


Dinlenmiş hamur, merdane ile 22 cm çapında açılır. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirilerek kenarlarının fazlalıkları alınır. Ispanaklı iç dolgu malzemesi içerisine doldurulur. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir, afiyet şeker olsun :)

2 yorum:

emelce yemek dedi ki...

Harika olmus,eline saglik,

elma şekeri dedi ki...

Enfes görünüyor.Ellerinize saglik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...