21 Mart 2012 Çarşamba

Mayalı Pamuk Poğaça


İster sabah kahvaltısında reçel, zeytinyağı veya peynire bana bana yemeniz için, isterseniz de misafir ağırlayacağınız dost masalarında sımsıcak sohbetlerin yanına katık yapabileceğiniz nefis mi nefis bir lezzet. Ben her ikisini de seve seve seçerim, yeter ki sevdiklerim ve sıcak çayım yanımda olsun :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- aldığı kadar un

Yapılışı: Süt ve yağ birlikte, parmak yakmayacak kadar ısıtılır. İçerisine yaş maya atılarak eritilir. Bir hamur yoğurma kabına yumurtaların beyazları, toz şeker, tuz ve mayalı yağ-süt karışımı dökülür. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan, normal poğaça hamurundan biraz daha cıvık bir hamur yoğrulur. Hamurun üzeri temiz bir bezle örtülerek sıcak bir yerde dinlendirilir. (Hamur normal hacminin 2 katına çıkana kadar, sıcaklıkla alakalı olarak yaklaşık yarım saat ile 45 dakika arası) Kabarmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içerisinde ileri-geri yuvarlayarak uzun parçalar elde edilir. Parçalar kendi çevresinde döndürülerek şekil verilir ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine 2 yumurtanın sarısı sürülerek çörek otu veya susam serpiştirilerek 20 dakika da tepside bekletilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çayımın yanına aldım bir tane.ellerine saglık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Canım poğaçalar harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

ebru dedi ki...

Sevgili Neval ben taze çay ve güzel bir peynirle yemeye severim. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

durutarifler dedi ki...

Çok güzel olmuş yine
Pamuk pamuk harika
Ellerine sağlık
Sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Bayılıyorum bu hamuru bırakıyorsun. sonra geliyorsun iki katı olmuş ya:))) Ellerine sağlık canımcım pamuk gibi duruyorlar walla:) Diduuuu:))

Unknown dedi ki...

çay,bu poğaça ve yanında senin sohbetini seçme şansım varsa seçimimi öyle yapmak istiyorum Nevalcim

A.Banu dedi ki...

Bu sabah instant maya ile denedim harika oldular:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...