31 Mayıs 2012 Perşembe

Sosisli Börek Şişleri


Kahvaltı sofralarında, doğum günü partilerinde, özellikle çocukların bulunduğu masalarda favori olan sosisli börek çeşitlerinden biri. Ben bazen her bir parçayı kürdana takarak minik lokmalıklar halinde, bazen milföy hamurunu sadece 2 parçaya bölerek, bazen de şişlere takarak yapıyorum. Nasıl yaparsanız yapın, her halükarda masada en çabuk biten çeşit olacaktır :)

Malzemeler: (2 adet şiş için)

- 1 adet kare milföy hamuru
- 2 adet mini kokteyl sosis
- 2 adet çöp şiş

Yapılışı: Milföy hamuru buzluktan alarak, şekil alabilecek kadar yumuşayana dek dışarıda bekletilir. Yumuşamış olan milföy hamuru tam ortadan kesilerek iki eşit parçaya ayrılır. Her iki parçanın da uç kısmına birer tane mini kokteyl sosis konularak kendi üzerinde rulo yapılır. İçerisinde sosis bulunan rulo tekrar 3 eşit parçaya ayrılır. Elde edilen her 3 parça milföyün bitim yerinden çöp şişe geçirilir. İstediğiniz kadar milföy hamuruna aynı işlemi uygulayarak çoğaltabilirsiniz. Şişler bir fırın tepsisine yatay olarak dizilerek, 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

3 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

evet evet çok haklısın canım hem görsel hemde lezzet olarak çocukların favorisi ellerine sağlık :)
sevgilerimle...

Bak Bu Harika dedi ki...

Çok güzel bir fikir. Bende bloğuma beklerim. www.bakbuharika.blogspot.com

herşey seninle güzel... dedi ki...

eğlenceli bir fikir, yapımı da çok kolay. ilk kahvaltı soframızda deneyelim bakalım bizim ufaklık ne tepki verecek.ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...