"Efendim bizim çubuk makarnamız vardı, onları kimler çaldı, halbuki mutlu sofralarımız vardı, kimbilir nerde kaldı?" Yok yok biraz tanıdık, biraz değiştirilmiş şarkı nakaratını görüp de "bu noodle pek bir şeye benzemiyor herhalde." diye düşünmeyin sakın, bu da makarnanın Çince'si :) Aslında minik kuşbaşı olark doğradığınız tavuk etleri ile de çok güzel gidiyor bu noodle, ancak zaten "Ne gerek vardı buna şimdi, bizim makarnamız daha güzel değil mi!" diyen yeniliklere kapalı ev halkına daha da zulüm etmeyeyim dedim. Bakmayın siz benim bu olumsuz cümlelerime, herkese rağmen ben noodle çok sevdim. (Özellikle makarnayı az haşlanmış seviyorsanız tam size göre demektir)
Malzemeler:
- 1 paket noodle
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet çarliston biber
- 10-15 adet soya filizi
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya susam yağı)
Yapılışı: Noodlelar derince bir kaba alınarak üzerini geçecek şekilde kaynar su konularak üstü strech film ile kapatılır. (Noodleın özelliği, makarnanın aksine kaynar su içerisinde kaynatılmayıp, bekletilmesi) Bu arada wog tava (yoksa büyükçe bir tava) içerisine sıvı yağ, ay şeklinde doğranmış soğanlar ve ince dilimlenmiş sarımsak alınarak kavrulur. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında küçük zar şeklinde kesilmiş biberler, 3-4 dakika sonra da tohum kısımları alınmış ve küçük doğranmış domatesler ve soya filizleri ilave edilir. Sos suyunu çekmeye başladığında soya sosu da ileve edilerek 1-2 dakika daha sotelenir ve ocaktan alınır. Noodleların suyu süzülerek sos ile beraber karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.
4 yorum:
Bayılırım..Süper görünüyor...ellerine sağlık...
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Oğlum çok sever noodle'ı. Onun yanındayken sebzeli yapmıştım.
Bir de sizin tarifle yapacağım. Sevgiler, Pırıl.
ben de son zamanlarda severek yapıyor ve yıyorummm
ellerine saglık sevgılerr
Yalan yok noodle denemedim hiç.ama buradan lezzetli gözüküyor.ellerinize sağlık
Yorum Gönder