14 Eylül 2012 Cuma

Baharatlı Fırın Patates

 

Deneme amaçla az miktarda yaptığım, sonrasında ise "bunların arasına kaşar peyniri rendesi de serpiştirebilirim, kekik miktarını biraz daha arttırsam fena olmaz aslında, et yemeklerinin yanına garnitür olarak pek yakışır, azıcık daha ince kesebilseymişim süper olacakmış." gibi düşünce silsilesi yaratan bir aperatif oldu benim için baharatlı fırın patates. Sunum olarak da pek bir afili buldu bizimkiler, benden söylemesi :)
 
Malzemeler:
 
- 4 adet orta boy taze patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- tuz, kekik
 
Yapılışı: Taze patatesler iyice yıkanarak kabukları soyulmadan, alt kısmı bütün kalacak şekilde, üst kısmı ise mümkün olduğu kadar ince dilimlenir. Küçük bir kasede ezilmiş sarımsak, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve arzu edilen baharatlar çatal yardımı ile çırpılır. Dilimlerin arasına ve çevresine karışımdan sürülerek fırın kabına yerleştirilir. 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.

6 yorum:

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

bende yapmıştım 4 patates için 40 dk fırın açmaya değecek bir lezzet olmamıştı.. eminim sizinki güzel olmuştur ellerinize sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bizim evdede çok sükse yapmıştı..yemeklerin yanına süper bir lezzet..çok güzel görünüyor..ellerinize sağlk..

aslı dedi ki...

süpper fikir, ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim degisik cok güzel bir fikir.Hayirli huzur dolu bir cama diliyorum.

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Canım bu afilli kızlardan bu hafta sonu kısmet olursa bende yapayım eminim çok hoşlarına gidecektir özellikle minik torunum Can, patatesi çok seviyor. eline sağlık, güzellikleri paylaşmak üzere sevgiyle kal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...