Özel sofralar için özel bir yemek var sırada. Gerçi ben bir haftasonu, işten koştur-koştur gelip en pratik yemeği pişirme telaşına düşmeden normal bir akşam yemeği olarak zevkle pişirdim, bir nevi mutfak sevgimi de içine kattım diyebilirim :) Çocuklar, bir porsiyon yedikten sonra ıspanak sosundan biraz daha olup-olmadığını bile sordular. Yılbaşına özel bir sofra kurmayı düşünüyorsanız, bu yemeğe de bir şans verin derim :)
Malzemeler:
- 750 gr. dana nuar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz, kekik
Ispanak Sos İçin:
- 3 kök ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı krema
- tuz
Yapılışı: Dana nuar etlerini yıkayarak suyu süzdürülür. Karnıyarık tenceresine zeytinyağı alınarak kızdırılır. Etler ilave edilerek 15 dakika kadar orta dereceli ateşte arkalı önlü kızartılır. Etler hafif su verince tencerenin kapağı kapalı
tutularak kısık ateşte arada bir çevirerek 1 saat kadar daha pişirilir. Pişmeye yakın etlerin üzerine tuz ve kekik serpiştirlerek ocağın altı kapatılır. Ispanak sosun hazırlanması için; Soğan ince ince yemeklik olarak doğranarak yağda kavrulur. Soğanlar altın rengini alıp karamelize olunca, temizlenerek ince doğranmış ıspanaklar da ilave edilir. Ispanak yaprakları pörsüyünce 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edilerek tavanın üzeri kapatılır ve ocağın altı kısılır. Ispanak suyu çekince krema da ilave edilir ve 3-4 dakika daha kavrulur. Tuz ilave edilerek ocaktan alınır. Et servis edilirken ıspanak sosu da yanına ilave edilir ve kucak dolusu övgüler alınır :) Afiyet olsun...
3 yorum:
Hımm nefis görünüyor. Gerçekten şık ve leziz bir yemek olmuş. Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık,tam davet yemeği olmuş..sevgiler..
Ohhh nefis bir yemek olmuş hakketten Nevalim limonum:) Ellerine sağlık:) yeni yılın önce sağlık, sonra mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum:) Mutlu yıllar:)
Yorum Gönder