Bazı yemekler vardır gözümüzde büyüttüğümüz, yapılışını yazsanız destan gibi yazarsınız bitmez. Sonra kafaya koyduğunuzu yapacağım diye inat edip girişirsiniz, bakarsınız ki pek bir kolaymış. Yaparken keyif alırsınız, sunarken daha da bir keyifle sofraya koyarsınız, tadından emin, görüntüsünden emin. İşte bu yemek öyle yemeklerden, denemeden vazgeçmeyin ne olur :)
Malzemeler:
- 2 adet hindi göğüs
- 200 gr. kestane mantarı
- 1 adet orta boy soğan (İnce doğranmış)
- 100 ml. krema
- 50gr. toz parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze fesleğen
- 200 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Parmesanlı Domates Sos İçin:
- 200 gr. domates
- 1/2 adet soğan- 2 diş sarımsak
- 100 ml. tavuk suyu
- 50 gr. parmesan peyniri
- 5 gr. toz şeker
- tuz, karabiber
Yapılışı: Hindi etleri istenilen incelikte kesilip, streç film arasına alınarak et
döveceği ile dövülür. Bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir.
Mantar da ilave edilerek 5-6 dakika daha sotelenir. Doğranmış ıspanak eklenip karıştırılır.
Ispanaklar pörsüyünce krema ve parmesan peyniri eklenir. Tuz, karabiber, kekik ve
fesleğen ile çeşnilendirilip soğumaya bırakılır. Dövülerek inceltilmiş hindilerin ortasına
ıspanaklı karışım yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır. Bir fırça yardımı ile üzerine zeytinyağı
sürülüp, tuz-karabiber serpilir. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Hindi sarma fırında pişerken sos için; soğan ve sarımsaklar küp küp doğranarak az yağlı bir tavada
sotelenir. Domates, şeker ve tavuk suyu da eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tuz,
karabiber ve parmesan peyniri eklenip ocaktan alınır. Dilimlenmiş hindi rulonun
üzerine gezdirilerek servis yapılır.
6 yorum:
Nefis olmuş,ellerinize sağlık..Oldukçada pratik ve lezzetli..yemek davetimde deneyeceğim..sevgiler..
Sevgili Neval görüntü harika. Gel beni ye diyor Ellerine sağlık.
Enfes ellerinize sağlık...
Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
nefis olmu canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Bende uzun süredir tavuk etiyle denemek istiyorum ama pişmez diye korkuyorum şimdi cesaretlendim Nevalciğim ellerine sağlık yiyenlerede afiyet bal şeker olsun sevgiler...
Yorum Gönder