Kış günlerinde cevizli eriştenin, enerji ve lezzet bakımından herkese çok iyi geleceğinden eminim. Yapım aşamaları pilava benzese de, önceden ıslatılmaya gerek olmamasından dolayı çok daha kısa sürede servis edebileceğiniz kadar pratik. Aklınıza düştüğü andan itibaren 20 dakika içerisinde masaya getirmeniz mümkün. Tadını sorarsanız; ceviz, erişte ve tereyağı diyorum, daha ne diyeyim :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 ½ su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- tuz
Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak kızdırılır. Önce dövülmüş cevizler, 2 dakika sonra da erişteler ilave edilerek, erişteler kahverengine dönene kadar kavrulur. (Tıpkı pilav yaparken şehriyelerin kavrulması gibi) Erişteler kavrulunca üzerine sıcak su ve tuz eklenerek ocağın altı kısılır. Erişte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocağın altının kapatılmasından sonra 10 dakika kadar daha demlenmeye bırakıldıktan sonra servis edilir.
4 yorum:
Ev eriştem var cevizde var sadece denemek kalıyor Nevalciğim ellerine sağlık sevgiler..
Erişte nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
ne çok severimmm ne çok....ayy canım istedi ellerine sağlık canım....
sevgiler....
yok zaten başka söze hacet
bu üçlü bizim evde bolca senin tabağındaki gibi birlikte olurlar
hele de babamızın istisnasız en sevdiği yemektir
elinize sağlık
güzel görünüyor...
Yorum Gönder