14 Ocak 2013 Pazartesi

Sarımsaklı&Peynirli Lokmalık Ekmek


Sarımsaklı&Peynirli lokmalık ekmeği, ilk olarak Sevil'in Babyshower'ında Sevgili Hilal yapıp getirdiğinde yemiştim. Nasıl güzel bir lezzet anlatamam. Birer lokma birer lokma kopara kopara yedikçe bir bakıyorsunuz son lokmaya gelmişsiniz. Pazar kahvaltısı için özellikle yuvarlak somun ekmek alındı, itina ile kesilerek aralar peynirle dolduruldu, fırında peynirler erirken çıkan baş döndürücü kokuya tüm ev halkı "Ne yapıyorsun kahvaltıya böyle?" diyerek geldi ve hiç parça kalmaksızın afiyetle yenildi. Tek üzüntüm lezzetinin hakettiği şekilde fotoğraflayamamış olmamdır. Sarımsaklı&Peynirli Lokmalık Ekmek ile kahvaltıya gelecek konuklarınızı şaşırtmaya ne dersiniz :)

Malzemeler:

- 1 somun ekmek
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- ½ çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- ½ çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
- ½ çay bardağı gouda peyniri (ben evde olduğu için bu peynirden de kattım, eritilerek yapılan tüm tariflere çok güzel gittiği için. Ancak yoksa aynı miktarda kaşar peyniri ilave edilebilir.)

 
Yapılışı: Derince bir kasede, tüm peynirler iyice harmanlanır. Tereyağı eritilerek, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılır. Yağlı karışım ve peynirler bir araya getirilerek karışım hazırlanır. Somun ekmek, tabanı kesilmeyecek şekilde 3 cm.lik şeritler halinde boydan kesilir. Aynı kesme işlemi 3 cm.lik kareler oluşturacak şekilde karşı yönden de yapılır. Kesilen yerlere peynirli karışımdan doldurulur. 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika peynirler eriyinceye kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.

4 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

Harika görünüyor bu mutlaka yapmalıyım,ellerine sağlık.

sekermutfagimiz dedi ki...

Ellerine sağlık Neval'cim, o gün bende yemiştim ve çok beğenmiştim.
En kısa zamanda yapacağım bende.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

merhaba, ekmek bayat mı olmalı taze mi? ellerinize sağlık
pinar

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Pınar, ekmek çok taze olursa kesmesi zor olabilir, 1 günlük çok da bayatlamamış ekmek ile sonuç daha güzel olur. Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...