28 Şubat 2013 Perşembe

Krem Peynirli Krep


Uzun zamandır kahvaltılık tarifleri atladığımı fark ettim, bu hiç kahvaltıya yapılır mı? Ne demişler "Kahvaltıyı kendine ayır, öğle yemeğini dostunla paylaş, akşam yemeğini düşmanına ver." Bazen azıcık akşam yemeğini de kendime ayırsam da kahvaltı her zaman benim baştacım. Ama krem peynirli krep sadece kahvaltı için değil, 5 çayı masalarına, hafif atıştırmalık sofralara da çok yakışıyor hemen söyleyeyim..

Malzemeler:

- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- sürülebilir beyaz peynir
- arzuya göre dereotu
Yapılışı: Öncelikle krep hazırlamak için; yumurtalar kırılarak güzelce çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafifçe kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Bu ölçülerdençıkan 7-8 adet krebin her birinin üzeri sürülebilir beyaz peynir ile sıvanarak rulo yapılır. Hazırlanan krep ruloları ikişer parma eninde kesilerek kürdan ile sabitlenir. Minik lokmalık atıştırmalık olarak servis edilir.


5 yorum:

Asuman la dedi ki...

benim büyük oğlan bayılır krep e ama dedin gibi bunlar hem kahvaltılık hem çaylık hem atıştırmalık süper olmuş ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Merhaba ben blognun yeni izleyicisiyim çok beğendim.Bende kahvaltısız yapamayanlardanım.Kreplerin çok iştah kabartıcı.Bende seni blogma bekliyorum sevgiler.:)

ebru dedi ki...

Bizim evin en sevilen kahvaltılık yiyeceğidir krep. Bu şekilde de sunum nefis. Ellerine sağlık.

Duygu dedi ki...

Cok guzel gorunumlu ve eminim lezzetli bir tarif. Ellerinize saglik...

ihlamurcum dedi ki...

Ben böyle sunumlara hayranım,elinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...