13 Şubat 2013 Çarşamba

Sıvı Becel Pratik Blogger Buluşması

Her yerde Sevgililer Günü konseptine uygun hediyeler, giysiler, yemekler, kırmızılar... Henüz o gün gelmeden, ama her yerin neredeyse kırmızıya boyandığı Sevgililer Günü temalı bir workshopa katılma fırsatım oldu haftasonu. Excel PR'dan Özge Hanım'ın daveti ile Yeni Sıvı Becel Pratik ile yemekler yaptık, sevgili partnerim Güler ile Esas Kızlı- Esas Oğlanlı yemekler pişirdik, kalplerle süsledik, çok güldük ve çok eğlendik :)

 
Daha önce marketlerde görüp alsam mı diye düşündüğüm, ama nedense hep tekrar yerine geri koyduğum sıvı Becel'in bir workshopla karşıma çıkması güzel bir tesadüf oldu. O gün tabii ki tüm yemekleri sıvı Becel Pratik veya Zeytinyağlı ile  yaptık. Workshop sonrasında da, "eee nasıl sahi, memnun kaldın mı?" diyen çok olduğu için kendi fikrimi yazayım istedim.
 
Sıvı Becel Pratik, daha önce bildiğimiz dikdörtgen kaplardaki becel yağın sıvı olanı, içerik aynı. Kullanım olarak, tencere yemekleri, et ve tavuk yemekleri, pilav ve makarnalarda, yani her türlü yemeklerde kullanabiliyorsunuz. Çorba üzerine bir kruton yaptık mesela, çok lezzetli, kıtır kıtır tadı ile ben çok beğendim. Baklava yufkalarının her birini, fırın tepsilerini sıvı Becel ile yağladık. Pratikliği ve lezzetinden memnun kaldığım sıvı Becel'den artık buzdolabımda bir şişe mutlaka bulunacak :)
 
 
Esas kızın çorbası, damla sakızlı karnabahar çorbası imiş. Aaa hemen öyle burun kıvırmayın ama, çok lezzetli, kalbimiz kadar temiz, bembeyaz çorbayı ben çok beğendim :)
 

Esas oğlan ise, bademli pilava eşlik eden,kayısılı, tarçınlı kuzu yahni idi. (Düdüklü tencere olmayınca etler azıcık çiğ kaldı, ama o kadar kusur kadı kızında da olurmuş :)


Tatlı olarak  muzlu-cevizli baklava vardı, yanında da kaymaklı dondurma hem de :) Görüntüye aldanmayın, pek hafif, ama pek de lezzetli, evde kolaylıkla yapılabilecek bir tatlı oldu. 
 

Yemek sonrası güzel bir süprizimiz de vardı, ilişki uzmanı Aşkım Kapışmak bizlerle sohbete katıldı. Kadın ve erkek üzerine 1 saat ne konuşur ki insan demeyin, zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Bu arada ismi gibi nev-i şahsına münhasır olan Aşkım Kapışmak'ın kadın ve erkekler hakkında çok doğru tespitleri vardı, konuştukça bol bol güldük :)

Kısaca çok güzel bir etkinlik oldu bizler için, emeği geçen herkese, özellikle de Becel'e çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...