8 Mart 2013 Cuma

Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye


Sabah ekstra bir mutlulukla evden çıktım, sebebi ısınan havalar mı, radyoda açar açmaz en sevdiğim şarkının çıkması mı, yoksa bugünün Kadınlar Günü olması mı bilemiyorum. Bu kurabiyeleri Sevgililer Günü münasebeti ile yapmamıza rağmen ben tarifi bugüne kadar beklettim. Bence kırmızı kalp, seven ve sevilmeyi isteyen kocaman gönüllü kadınların tam bir sembolü. Cefakar, hüzünlü, acılı, hor görülen kadın kalmasın artık diye dua ederek, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlarım.

Malzemeler: (Yaklaşık 10 adet kurabiye)

- 150 gr. tereyağı
- 75 gr. pudra şekeri
- 1 yumurtanın akı
- 1 tutam tarçın
- 250 gr. un
- ½ paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1-2 damla kırmızı gıda boyası

Frambuaz Reçeli İçin:

- 250 gr. frambuaz
- 100 gr. toz şeker
- ½ limonun suyu
- 1 çay kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Frambuaz, toz şeker ve limon suyu tencereye alarak kaynatılır. Suyu çekilmesine yakın bir kase içerisinde, 2 yemek kaşığı su ile karıştırılan açılan mısır nişastasıyla kıvamı ilave edilir. Reçelin kıvamı koyulaştığında ocaktan alarak soğumaya bırakılır. (Reçel soğudukça daha kıvamlı bir hal alacaktır.)

Kurabiye için, oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ile çırpılarak yumurta akı ve vanilin ile karıştırılır. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve gıda boyası  karıştırılıp tereyağlı karışıma eklenir. Hamur 2 eşit parçaya bölünerek, her bir parça hafif unlanmış tezgahta bir merdane yardımı ile 1 cm. kalınlığında açılır. Açılan hamurdan kalp şekilli kurabiye kalıbı ile yaklaşık 20 tane kalp çıkartılır. 10 adet kalp şeklindeki parçanın ortasından biraz daha küçük bir kalıp ile yine parçalar çıkartılır. Bu şekilde içi dolu ve boşaltılmış tüm parçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 12-14 dakika pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine hazırlanan reçel sürülerek içi boş olan kalp şeklindeki kurabiye üzerine yerleştirilir.

8 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir kurabiye olmuş..çok şıklar..kadınlar gününüz kutlu olsun..

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık güzel bir geçirdiğinizi izlemiştim zaten senin kurbişlerde çok şık olmuşlar ama şeklende güzeller

Pumpulininmutfagi dedi ki...

harika görünüyolar bayıldımmm
Çok daha anlamlı bir günde paylaştınız bence
Ellerinize sağlık
Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor invsan yemeye kıyamaz.

Unknown dedi ki...

pril etkinliğinde de karşılaşmadık demekki :((
kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

bu günün önem ve anlamına uygun olmuş bunlaaaarrr. bende kocaman yürekli olanlardanımmm bana da var mı bu harika kalp kurabiyelerden..ben de sizin dünya kadınlar gününüzü yürekten kutlarım, sevgiyle kalın.

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık kadınlar gününn kutlu olsun sevgiler...

lezzetyolculugu dedi ki...

inanılmaz güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...