12 Mart 2013 Salı

Keskinoğlu&Ravika Zeytinyağı İle Gerçek Lezzet


Bu aralar yaptığım yemekten çok etkinlik fotoğrafı yayınladığımın farkındayım, hatta daha postun biri soğumadan, diğerini yayınladığımın da bilincindeyim. Ancak Keskinoğlu'nun davetlisi olarak Ravika ile gerçekleştirdiğimiz workshop, İtalyan lezzetlerini birbiri arkasına yaptığımız ve sonrasında afiyetle yediğimiz bir lezzet şovuna dönüşünce ve tüm yaptıklarımız aslında evlerimizde kolaylıkla yapabileceğimiz kadar pratik olunca sizlerle paylaşmadan da içim rahat etmedi.


MSA'da Eğitmen Şef Hakan Şen ve ekibi eşliğinde gerçekleşen workshop öylesine hızlı ve sistematik gerçekleşti ki, sonunda bunların hepsini biz mi yaptık diye hayrete düşmedim desem yalan olur :)  Evde "başlangıç için bir tavuklu salata yapayım, yanına bir de makarna keserek şöyle bir güzel mantar soslu makarna yapayım, son olarak vişne soslu bir kek de yaparsam süper olur." diye düşünüp de bunları 2 saat içerisinde yapıyor musunuz? Başlamak bile ne kadar gözümüzde büyür değil mi? Ama işte tüm bunları yapıp yememiz bu kadar zamanımızı aldı inanın.
 

Başlangıç olarak Keskinoğlu piliç ile "Tavuklu Akdeniz Salatası" yaptık ki, zaten başlı başına bir öğündü. Göründüğünden daha da lezzetliydi inanın.
 

10 dakikalık işlemle bir sürü makarna kestik, mutfakta yer gök una bulandı. Hızımızı alamadık, daha hamur olsa onları da keserdik vallahi :)
 

"Kremalı Mantar Soslu Fettuccine" miss gibi kokusu ile zaten ne kadar lezzetli olduğunu anlatıyordu, ee ne de olsa herbir aşamasını ellerimizle yaptık :)


Her yaptığımız neredeyse 2'şer kişilik porsiyonlar halinde olduğundan tatlı olarak yaptığımız "Vişne Soslu Ricotta Kek"i yiyemedik, poşetledik yanımıza aldık. Akşam da misafirim gelince onlara da yemek nasip oldu böylece :)

Etkinlik öncesinde de özellikle yumurta ve tavuğunu sıklıkla kullandığım Keskinoğlu'nun, lezzetli Ravika Zeytinyağı'nı da bu vesile ile tanımış oldum. Bu güzel workhopu organize eden Keskinoğlu'na çok teşekkürler...

2 yorum:

aslı dedi ki...

ravika zeytinyağının nefasetini bende çok seviyorum. çiğ tüketmekte hoşumuza gidiyor. sevgiler neval hanım.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Bu tarz etkinlikler çok keyifli oluyor.
İnsan bu kadar kısa sürede bu kadar çeşidi keyif alarak yapıyor.
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...