14 Mart 2013 Perşembe

Kremalı&Mantar Soslu Ev Yapımı Fettuccine


Kremalı mantarlı makarna mı, ne üstüne üstlük bir de makarnasını da mı kendimiz yapacağız? Evet evet tabii yapabiliriz, üstelik hamuru yoğurmak 5 dakika, buzdolabında dinlendirmek 30 dakika, kesmek ve pişirmek de bir 20 dakika dersek 1 saat içerisinde nefis bir ev yapımı makarna masanızda. Hatta zamanınız bolsa fazladan kestiğiniz makarnaları bol unla unlayıp derin dondurucuda saklayabilir, bir sonraki makarna şöleninin süresini daha da kısaltabilirsiniz. Neyse uzun lafın kısası buyrun ev yapımı makarna tarifine :)


Malzemeler: (2 kişilik)

Hamuru için:

- 200 gr un
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- bir tutam tuz

Sosu İçin:

- ½ soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr kültür mantarı
- 100 gr krema
- 2-3 dal taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak biraz sertçe bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur streç filme sarılarak 30 dakika kadar buzdolabının alt kısmında bekletilir. Dinlenen hamur dolaptan alınarak iki eşit parçaya ayrılır. Bizler makarnayı kesmek için makine kullandık. Makinede kullanım için; unlanmış bir zeminde el ile bastırarak biraz inceltilen hamur makineden 7. kademeye kadar (yani her bir kademeden birer kere olmak üzere tam 7 kez) geçirilerek ince uzun bir hamur elde edilir. İncecik hamur, makarnanızın hangi boyda olmasını arzu ediyorsanız o uzunlukta kesilir. Her bir parça, makinanın bu kez kesme bölümüne konularak şeritler halinde kesilir. Şeritler birbirine yapışmaması için bol un ile unlanır. (Eğer daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya atmak istiyorsanız bu aşamada unu ile beraber makarnanızı dondurabilirsiniz. Yalnız kullanmak üzere dondurucudan çıkardığınızda çözdürmeden donuk hali ile kaynamış suya atmanız gerekiyor.) Eğer makarna kesme makinanız yoksa; unlanmış bir zeminde merdane yardımı ile açtığınız hamuru 1 cm'lik şeritler halinde kesip unlayabilirsiniz.

Bir tencereye 5-6 su bardağı su ve tuz konularak kaynatılır. Haşlama suyu kaynamaya başladığında kesilen makarnaların fazla unları silkelenerek 5 dakika kadar haşlanır. Bu arada  soğan ve sarımsaklar incecik doğranarak zeytinyağda sotelenir. Mantarların kabukları soyularak ince dilimler halinde doğranıp sotelenen soğanlara ilave edilir. Mantarlar iyice suyunu kaybedip küçülünce üzerine süt kreması ve kaynayan sudan 1 kepçe kadar su eklenir. Son olarak incecik kıyılmış fesleğenler, tuz ve karabiber ilave edilerek ocağın altı kapatılır.  Bu arada pişen makarnalar bir kevgir yardımı ile tencereden çıkartılarak servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kremalı sostan ilave edilerek sıcak olarak servis edilir. Misss gibi makarnanız hazır bile, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...