12 Nisan 2013 Cuma

Yoğurtlu Ispanak Kavurması


Ispanağın mevsimi geçmeden bir de bu şekilde hazırlanmış halini öneririm ki; ben soğuk halini de 5 çaylarına çok yakıştırdım gerçekten. Üstelik içerisine çok az yağ girdiği için de çok hafif, çok sağlıklı. Denemesi size kalmış :)  

Malzemeler:

- 1 bağ ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz

Yapılışı: Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince kıyılarak 2-3 saat kevgirde bekletilir. Un zeytinyağında kokusu çıkana, hafif renk değiştirene kadar kavrulur. Suyu süzülen ıspanaklar, azar azar tavaya alınarak , yapraklar iyice ölene kadar kısık ateşte kavrulur. Kavurma işlemi bittikten sonra sarımsaklı sos hazırlanarak, kavrulmuş un ve ıspanaklar ile karıştırılır. Ispanak kavurması servis tabağına alınarak üzerine yağda hazırlanmış 1 yemek kaşığı salçalı sos gezdirilir.

2 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Nevaliiiimm sayfanın yeni görüntüsü hayırlı olsun canım:) Çok daha dinamik ve güzel olmuş bence:) Ispanaklı tarifin içindeki yağsız un kavurması çok ilgimi çekti. Sen güzel diyorsan tama dedim not aldım:) elinin lezzetini bilen biri olarak garanti tarif işte. Daha ne isterim:) Eline sağlık diduuummm:)

Unknown dedi ki...

Güzel bir tarif. Hafif. Gerçekten ununun yağda kavrulmayışı enteresan bir ayrıntı. Ben de irmik helvasının irmiğini yağda değil, sade kavururum ve mideye dost bir helva olur. Ellerinize sağlık. Deneyeceğim. Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...