15 Mayıs 2013 Çarşamba

Brownie (Islak) Kurabiye


Soğuk ve kapalı havaya inat, şöyle nefis bir brownie kurabiyesi yapmaya, hatta yanına güzel bir kahve hazırlayıp, çoktandır seyretmek istediğiniz bir filmi açıp biraz keyif yapmaya ne dersiniz? Yalnız benden söylemesi, kahvenizi büyük kupaya, kurabiyelerinizden de 3-4 tanesini tabağınıza koymayı unutmayın, aksi halde filmin başından sık sık kalkmanız muhtemeldir :)

Malzemeler:

- 250 gr. margarin ( oda sıcaklığında )
- ½ su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kakao
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Şerbeti İçin:

- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Öncelikle şeker ve süt ocakta ısıtılmadan birlikte karıştırılarak şerbet hazırlanır. Kurabiye için gereken tüm malzemeler bir karıştırma alınarak beraberce yoğrulur. (Unu azar azar ve hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar eklemeyi unutmayın) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir.  Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar yaklaşık10-15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk şekerli süte batırılıp çıkarılır ve tepsiye dizilir. (Eğer şerbeti çok iyi çekmemişse işlem 1-2 defa tekrarlanabilir.) Tüm kurabiyelere aynı işlem uygulandıktan sonra kalan şekerli süt de üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Kurabiyeler servis tabağına alınarak üzerine hindistan cevizi veya fıstık ilavesi ile servis edilir.

5 yorum:

JaNJaN dedi ki...

Denenesi bir tarif

tatlı sefam dedi ki...

arada yaparim cokta lezzetlidir yapmayan varsa iste tarif eline sa[lik

ebru dedi ki...

Ya çok lezzetli görünüyor. Akşama denesem mi acaba. Ellerine sağlık.

Home-HandMadeCookies dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyorlar, yeni bir blogcu olarak en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum, ellerinize sağlık..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neval'im bu aralar ne kadar sık yaptım bilemezsin :) okulun kermesine hazırlamıştım, bütün veliler bayıldı, tek tek tarif istiyorlar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...