Bazı akşam eve geldiğimde açlıktan gözüm birşey görmüyor, hazırda ne varsa hemen yemem gerekiyor, yoksa müthiş bir başağrısı peydahlanıyor. (Evet ben kesinlikle açlığa dayanamayanlardanım :) O yüzden çoğunlukla dolabımda ton balığı bulunur, çünkü hem lezzetini çok severim, hem de Omega3 yağ asitlerinin zenginliği bakımından bulunmaz bir nimet. Bu kez (sanırım açklıktan gözüm biraz daha az dönmüş olmalı :) bir avuç makarnayı (karışık sebzeli makarna da 7. Blogger Buluşması Sponsorlarından "Makarna, Lütfen" den bizlere hediye idi, kendisine çok teşekkürler.) haşlayacak kadar sabredebildim ve ton balığıma katık yaptım. Ammannn bir güzel oldu, bir güzel oldu, anlatılmaz, ancak yapılır :)
Malzemeler (Kişi başı):
- 1 kutu ton balığı (80 gr.)
- 1 avuç makarna
- ½ kuru soğan
- 2-3 adet kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
- tuz
Yapılışı: Küçük boy bir tencere içerisine 2 su bardağı su konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine biraz tuz ilave edilerek makarnalar 5-6 dakika kadar haşlanır. Pişen makarnaların suyu iyice süzülerek ayrı bir kaba alınır. Üzerine ince doğranmış soğan, minik küpler halinde kesilen kornişon turşu ilave edilir. Ton balığının yağı süzdürülerek iri parçalar halinde makarnaya eklenir. Pesto sos, ton balığının süzdüğümüz yağından üzerine biraz ilave edilerek inceltilir ve salatanın üzerinde gezdirilir. İşte size hem sağlıklı, hem lezzetli bir salata, afiyet olsun...
2 yorum:
Hem pratik hem de çok besleyici olmuş, ben de yaparım zaman zaman, kurtarıcı bir lezzet...ellerinize sağlık...
Muazzam bir sunum eşliğinde makarnanız nasıl yenmez ki, ellerinize sağlık. Nefis görünüyor gerçekten :) sevgiler, bol afiyetli günler...
Yorum Gönder