13 Haziran 2013 Perşembe

Bolonez Soslu Spagetti


Pek keyfim yok, havanın beni çok cezbedecek yanı da yok, ee bir de üstüne üstlük yapmak istemediğim ama yapmak zorunda olduğum işler de çok. Buna yaz rehaveti mi diyorlar, tükenmişlik sendromu mu bilmiyorum ama, acilen buralardan kaçmam gerekiyor sanırım. Çok mu iç kararttım, affedin, o zaman bir tarif vereyim de içimiz açılsın :)

Malzemeler:

- 1 paket spagetti makarna (500 gr.)
- 300 gr. yarım yağlı dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
- tuz, karabiber

Yapılışı: Yemeklik, minik küpler halinde doğranmış soğanlar büyük bir tavaya alınarak zeytinyağında sotelenir. Hafif karamel rengini almaya başladığında, yine minik küpler halinde doğranmış biber ve sarımsak da ileve edilerek kavurmaya devam edilir. Yaklaşık 5 dakika bu şekilde kavrulduktan sonra kıyma eklenerek, hiç çiğ kıyma kalmayana dek pişirilir. Son aşama olarak salça, tuz ve karabiber de ilave edilerek hepsi özleşene dek çevrilmeye devam edilir. Son olarak bolonez sosouna ince kıyılmış taze nane katıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Spagetti makarna, paketinin üzerinde yazan tarife göre pişirilerek kevgirde süzülür. Süzülen spagetti servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan bolonez sos dökülerek sıcak olarak servis edilir.

2 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Şu günlerde herkes bu ruh halinde:(
En en sevdiğim makarnadır:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Home-HandMadeCookies dedi ki...

Bizimde en sevdiğimiz spagetti bu, sizde harika yapmışsınız ellerinize sağlık, bnm bloğumda beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...