1 Temmuz 2013 Pazartesi

Ballı Armut Tatlısı


Uuuu ne uzun zaman geçmiş en son postumun üzerinden, ama buradayım işte döndüm kürkçü dükkanıma :) Bu kez heybemde hafif tadı, hoş lezzeti ve belki de yanında 1 top dondurması ile ballı armut tatlısı tarifi var. Sıcak günlerde meyveli bir tatlı da pek güzel gider hani, afiyetle kalın...

Malzemeler:

- 4 adet armut
- 250 ml. elma suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet  limonun suyu
- 1 lt su
- 1-2 adet karanfil

Sosu İçin:

- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı (silme) tarçın

Yapılışı: Sos malzemeleri ve armutlar haricindeki diğer tüm malzemeler küçük ve derince bir tencereye alınarak kaynatılır. Armutlar, sapları çıkarılmadan kabuğu soyulur ve dik durabilmeleri için dip kısımlarından bir kısmı kesilir. Kararmaması için limon kabuğu ile ovuşturulur veya fırça ile üzerine limon suyu sürülür. Tencerede kaynayan su kaynayınca armutlar içerisine alınarak tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. (Bir bıçağın ucunu armutlara batırdığınızda bıçak rahatlıkla batıyorsa armutlar pişmiş demektir.) Pişen armutlar tencereden alınarak servis tabağına çıkartılır. Sos için gereken malzelemelerden tarçın haricindeki malzemeler tavaya alınarak iyice eriyinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldığında tarçın da ilave edilerek sos hazırlanır. Servis tabağına alınmış armutların üzerine sos dökülerek, kaymak ile birlikte servis edilir.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor..Tam yaz tatlısı olmuş.

Adsız dedi ki...

Elma, ayva gibi meyvelerin tatlıları hafif tatlılardan oluyor. Armut tatlısını hiç deneme fırsatım olmadı ama eminim diğer meyve tatlıları gibi tam sevdiğim gibi hafiftir. Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...