22 Temmuz 2013 Pazartesi

Fındıklı Krokan Kümeleri


Siz de akşam yemekten sonra benim gibi; "Ah yiyecek tatlı bir şeyler olsa!" diyenlerden misiniz? Öyle ise size şeker mi şekerbir tarifim var, üstelik ortaya çıkan güzelleri ister çerez gibi tüketir, ister bir merdane yardımı ile öğütüp helvanın-dondurmanın üzerine kullanabilirsiniz. Hatta yaptığınız fındıklı krokan kümelerini bayramda misafirlerinize bile sunabilirsiniz, evde yapılmış ikram gibisi var mı :)


Malzemeler:

- 1 su bardağı bütün fındık içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu

Yapılışı: Tozşeker teflon bir tavaya alınarak üzerine fındıklar dökülür. Orta ateşte şeker iyice eriyinceye kadar tahta bir kaşık ile karıştırılır. Şeker karamelize olup rengi bal rengine döndüğünde limon suyu eklenerek karıştırılır ve hemen ocaktan alınır. Yağlı kağıt serilmiş bir kaba bir kaşık yardımı ile 6-7'şerli gruplar halinde dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...