30 Temmuz 2013 Salı

Kıymalı Yumurta


Kavrulmuş kıymayı çok severim, hatta kokusuna hasta olurum. Ne zaman oturtma veya karnıyarık benzeri yemekleri pişirsem illa küçük bir ekmeğin köşesine yemeğin harcından sıkıştırıp harcın tadına bakarım (sadece nasıl olmuş diye, başka bir amacım yok yani :) Bu kez patlıcan oturtma yaparken, kavrulmuş kıyma ekmek arasında değil, bildiğiniz yumurtalı yemek olarak burnumda tüttü. Yemeğin yapımına ara verdim, gittim kıymalı yumurta yaptım. Ama nasıl olmuştu anlatamam, denemeniz lazım :) Herkese mis kokulu yemeklerle dolu ferah sofralar diliyorum, sevgi ile kalın...

Malzemeler:

- 400 gr. kıyma
- 4 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı: Soğan ince ince yemeklik olarak doğranarak sıvı yağda kavrulur. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında ince doğranmış sivri biberler de ilave edilerek birlikte sotelenir. Soğanlar karamelize olmaya, biberler de diriliğini kaybetmeye başladığında üzerine rendelenmiş domates eklenir. Domates suyunu çekmeye başladığında kıyma da ileve edilir. Kıymanın tümü hiç çiğ kısım kalmadan kavrulduğunda tuz, karabiber ve kırmızı biber ekilerek ocağın altı kısılır. Tava üzerinde kaşık yardımı ile 4 adet boşluk oluşturulur. Yumurtalar teker teker bu boşlukların ortalarına kırılarak tavanın üzerine bir kapak kapatılır. 5-6 dakika kısık ateşte piştikten sonra, mis gibi kokular saça saça sıcak olarak servis edilir :)

1 yorum:

aslı dedi ki...

Kiymali yumurta cok pratik. Elinize sağlik. Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...