5 Kasım 2013 Salı

Hamsi Buğulama


Hamsi bu aralar nasıl da bol, nasıl da bereketli, neredeyse almayanı dövecekler :) Eee, biz de bu güzellikten mahrum edermiyiz kendimizi, asla :) Biz yerken o kadar beğendik ki, hatta aramızda şöyle konuşma geçti; " Bir İngiliz buğulama yese beğenir mi acaba? Beğenmek ne kelime, onların kuru, yağ fıçısı fish-chips yemeğinin yanında sultan yemeği gibi kalır." Uzun lafın kısası en güzel, yine yurdumun yemeği, yine yurdumun balığı :)

Malzemeler:

- 1 kg hamsi
- 2 adet iri boy soğan
- 2 adet iri boy domates
- 1 adet limon
- 7-8 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı: Hamsiler temizlenip tuzlanarak hazırlanırlar. Fırın tepsisi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlanarak üzerine halka halka kesilmiş soğan ile altlık oluşturulur. Bunların üzerine yine dilimlenmiş haldeki domatesler yerleştirilir. Temizlenmiş hamsiler bu tabanı tamamen kapatacak, düzgün bir şekilde sıralanır. Yine dilimlenmiş limon ve maydanoz serpiştirilerek ve kalan zeytinyağı tepsi üzerinde gezdirilir. 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilerek, daha dumanı tüterken servis edilir :)

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımmm.bizdede bugün hamsi buğlama vardı..ellerinize sağlık,nefis görünüyor..

muko dedi ki...

merhaba
çokk güzel görünüyorr
elinize sağlıkkk

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhaba, sitenizi ve güzel yemeklerinizi gezdim ve izleme listeme aldım...ellerinize sağlık

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bayılıyorum balığa, özellikle hamsiye. Ailem sağolsun balıkla büyüttüler bizleri, bende çocuklar için sıkça almaya çalışıyorum. Afiyet olsun Neval'im, hariiika yapmışsın, ellerine sağlık
...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...