12 Kasım 2013 Salı

Waffle


Bizim evde waffle sevmeyen yoktur, zaten waffle sevmeyen var mıdır ki? Haftasonlarında dışarıdaysak ben bir kahve içmek isterim, kızlar da hemen waffle sipariş ederler. Yerken sürekli "Bir şunu yapamadın be anne, bir pazar yapsan ya.." sızlanışları o dereceye geldi ki, Tchibo'da waffle makinesini görünce almadan duramadım. Hemen ilk pazar da kahvaltının süprizi olarak yaptım. "Annem waffle yapmış!" nidaları vadide yankılanır gibi yankılandı inanın bizim evde :) Çocukları sevindirmek gibisi yok...
 
Makinenin içerisinden çıkan temel waffle tarifini değişiklik yapmadan, sadece ölçüyü yarıya indirerek uyguladım. Bu ölçülerde yaparsanız kalınlığına göre  5 veya 6 waffle elde ediyorsunuz. Şimdiden size afiyet olsun diyeyim mi :)

 
Malzemeler:
 
Temel Waffle Hamuru İçin:
 
- 2 adet iri boy yumurta
- 1 su bardağı un (150 gr.)
- 1 su bardağında 2 parmak eksik toz şeker (150 gr.)
- 150 gr. yumuşak tereyağı
- yarım paket kabartma tozu
 
İnce Waffle Hamuru İçin:
 
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un (150 gr.)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri  (40 gr.)
- 50 gr. yumuşak tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak fazla süt (250 ml.)
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
 
Yapılışı: Yumurta ile toz şeker birlikte çırpılarak, diğer tüm malzemeler ilave edilerek iyice karıştırılır. (Temel waffle tarifini uygularsanız hamurunuz, kek hamurundan biraz daha kalın bir kıvamdaoluyor. Elde edilen waffle da nispeten biraz daha sert oluyor. İnce hamurlu tarifi uygularsanız epey akışkan bir hamur elde ediyorsunuz ve piştiten sonra ince ve yumuşak waffle elde ediyorsunuz.) Waffle makinesinin pişirme yüzeylerini yağlayarak, makinenin sıcaklık ayarını açılır. Makine yeterli sıcaklığa ulaştığında uyarıcı ışık yanacaktır. Bu andan itibaren makinenin gözlerine hazırlanan hamurdan yaklaşık 2'şer kaşık konularak pişirme yüzeyleri kapatılır. Ara ara hamurun yeterince pişip pişmediği kontrol edilerek, istenilen kızarma derecesine kadar pişirilir. Waffle henüz sıcakken üzeri arzu ettiğiniz şekilde; meyve parçacıkları, kuruyemiş, fındık kreması, dondurma, çikolata, karamel veya meyve sosları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...