22 Ocak 2014 Çarşamba

Barbunya Pilaki (Zeytinyağlı Barbunya)


Son zamanlarda insanüstü bir gayretle derin dondurucuyu boşaltmaya çalışıyorum. Zavallıcık yaz ürünleri ile gıklama ağzına kadar dolu. Yaz biberleri, domates püresi, taze fasulye, bezelye, barbunya, doğranmış soğan ve tabii et çeşitleri. İçerisinden lazım olanı alabilmek için bazen toptan herşeyi çıkarıp yeniden yerleştirmem gerekebiliyor. O yüzden habire yaz yemekleri yapıp duruyorum, bize çoktaann yaz geldi yani :)

Malzemeler:

- yarım kg. barbunya
- 2 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet havuç
- 5-6 dal maydanoz
- 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küp şeker
- tuz
Yapılışı: Kuru soğan yemeklik olarak küp küp doğranarak zeytinyağında kavrulur. Soğanlar kavrulmaya devam ederken minik küpler halinde doğranmış havuçlar ve sarımsak da ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulup rendelenir. Soğanlar pembeleşince rendelenmiş domates ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Domatesler suyunu iyice çekince barbunyalar eklenerek 2-3 dakika daha karıştırılır. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. Suyunu çektiği halde barbunya daha pişmemişse çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz. Ocaktan alındıktan sonra soğutularak servis edilir. Servis ederken üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

3 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ne güzel, yağışlarında az olduğu bu günler sanki yazdan kalma ....yemeklerde yazdan olunca içi ısınır insanın ellerinize sağlık...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Barbunya olsun, yaz olsun, kış olsun hiiç farketmez :)ellerine sağlık Neval'im...

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...