21 Şubat 2014 Cuma

Palamut Buğulama


Sizlere daha önce katıldığım Ayfrost Etkinliği'nde palamut kutusu ile yemek yaptığımızdan söz etmiştim. O gün orada yediğim palamutu o kadar beğenmiştim ki, tam bizim evdeki balık severler için olduğunu düşünmüştüm. Eve alınan ilk palamut ile de aynı reçeteyi hemen uyguladım. Hafifliği ve lezzeti ile çok beğenildi, ee haliyle siz de deneyin diye paylaşıyorum, yiyin gari :)

Malzemeler:

- 1 adet palamut
- 2 adet iri boy domates
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber

Yapılışı: Palamut yıkanarak 1parmak kalınlığında halka halka dilimlenir, sondaki kuyruk kısmı ortada ikiye ayrılır. Fırın tepsisinin üzerine tepsi boyunun iki katı büyüklüğünde pişirme kağıdı kesilerek, yarısı dışarı taşacak şekilde serilir. Palamut dilimleri en az boşluk kalacak şekilde fırın tepsisinin ortasına yerleştirilerek, üzerine tuz ve baharatlar serpilir. Domatesin çekirdek yatakları çıkarılarak minik küpler halinde doğranır. Aynı işlem biber ve soğanlara da uygulanır. Tüm doğranmış malzemeler palamut parçalarının üzerine dökülerek 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Tepsi dışına sarkan pişirme kağıdı balığın üzerine kapatılarak kenarları bükülmek sureti ile kıvrılır. 200 dereceye ayarlanmış fırında 45- 50 dakika kadar pişirildikten sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir. 

1 yorum:

BENCE YEMEKLER dedi ki...

Hafif ve pratik bir tarif.Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...