10 Nisan 2014 Perşembe

Ananaslı Roka Salatası


Bu aralar ananasa takmış bulunmaktayım. Daha önceleri şekerli tadından korkarak hep uzak durduğum ananas ile okuduğum bir makaleden sonra nasıl barıştık ve kaynaştık anlatamam :) Şimdi hemen her markette bulunan ananası temizleterek alıyorum, dilimleyerek ara öğün olarak yiyorum. Hatta son olarak attım salatamın içine onu da çok beğendim, sizlerle paylaşayım istedim. Bir meyve bu kadar mı hem güzel, hem şifa deposu olur Allahım...
 
- Az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır.
 
- İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir.

- Anti-oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir.

- Mide ve bağırsakları temizler. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.

- İçerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır.
- Stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

- Kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Vücutta yağ birikimini de önler. Dolayısıyla her gün yemekte tüketilebilir.

- Nezleye karşı birebirdir. Hastaya yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir.
 
- Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Bu yüzden kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez.

Malzemeler:

- 1 demet roka
- 2 dilim ananas
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 6-7 adet ceviz içi
- 1 kibrit kutusu kadar tuzsuz beyaz peynir

Yapılışı: 1 demet roka yıkanarak temizlenir. Suyu süzüldükten sonra elle iri parçalara ayrılarak servis edilecek tabağa alınır. Üzerine peynir ve cevizler irice ufalanır. Zeytinyağı ve nar ekşisi ayrı bir kapta iyice karıştırılarak salatanın üzerine dökülür. İrice doğranmış iki dilim ananas salatanın üzerine serpiştirlerek afiyetle yenir. Şifa olsun...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

aslı dedi ki...

reçelinide deneyin. www.dokuzuncubulut.com da tarifi var. çok güzel oluyor.

Bengü dedi ki...

Neval abla, ellerine sağlık :) Benim kayınvalidemler bayılıyor ananasa. Akşam yemeğinden sonra bir meyve faslı vardır. Bizde de maalesef tam tersi :) Ben de barışsam hiç fena olmayacak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...