2 Nisan 2014 Çarşamba

Mücver Kek

 

Şöyle rengarenk, lezzetli ve sebze deposu, tuzlu bir şeyler olsa diyorsanız eğer, doğru adrestesiniz bu keki hemen yapın derim bende. Sevgili Gülhan Kara'nın bu güzel tarifi, mücvere çok benzeyen tadı, ama kızartılmadığı için daha da sağlıklı içeriği ile hani şöyle "Çok kilo aldık kızlar, artık günlerde çok az çeşit ve kahvaltılık olsun." diye başlayan cümleler için ideal :)



Malzemeler:

- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1'er adet sarı ve kırmızı biber
- 100 gr. bezelye
- 1 küçük kutu krema (200 ml)
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- 4 adet yumurta
- 100 gr. beyaz peynir
- yarım paket kabartma tozu
- tuz, karabiber

Yapılışı: Sebzelerin tümü minik küpler halinde doğranır. Yumurtalar çırpılarak süt, krema, un, nişasta, kabartma tozu ve baharatlar ile birlikte pürüzsüz bir bulamaç haline gelene kadar karıştırılır. Karışıma peynir ve doğranmış sebzeler de ilave edilerek, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevrilerek biraz ılınana kadar dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.

3 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Gönülünce dedi ki...

Mücveri bu şekilde bende severek yaparım :) harika bir lezzet ... Ellerine sağlık canım...
Sevgiler ...

mutfagabuyrun dedi ki...

renk şöleni olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...