10 gündür ağzımın tadı yok, eminim herkesin durumu benim gibidir, boğazına bir yumru oturmuş halde. Söyleyecek çok söz var, ama hiçbir söz de kayıpları geriye getirmeyecek. Keşke olmasaydı, keşke önlemler alınsaydı, keşke mucizeler yaşansaydı, ama hepsi yaşandı. Allah ölen tüm emekçi madencilerimize gani gani rahmet eylesin, geride kalanlarına Eyüp sabrı versin, bir daha da milletçe böylesi kara haberler duymayız inşallah...
Ağzımızın acı tadını alır mı acaba diye bir tatlı tarifi vereyim istedim, ne kadarını giderirse artık....
Malzemeler:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 6-7 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 100 gr. eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2,5 su bardağı süt
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket böğürtlen sos
Yapılışı: Yulaf ezmesi, kuru kayısı, ceviz, bal ve eritilmiş tereyağı birlikte karıştırılarak 24 cm çaplı bir kalıba kaşıkla bastırılır. Muhallebi için; süt, un, şeker ve tereyağı derince bir tencereye alınarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan muhallebi yulaflı tabanın üzerine dökülerek eşit olarak yayılır. En üst kısma da böğürtlen sos dökülerek 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir ve soğuk olarak servis edilir.
2 yorum:
Yazın gelmesiyle yapılabilecek enfe bir tad ... Ellerine saglık cnm
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
hımm nefis nefisss.
Yorum Gönder