Güzel, serin ve herkesin beğeneceğinden emin olduğum bir tarif var bugün listemde. Çok kavrulmuyoruz sıcaktan, fazla şikayet etmeyeyim ama havanın bunalttığını da itiraf edeyim. Havadan of-puf yaptığınız zaman imdadınıza yetişecek bir tarif olduğunu ekleyeyim hemen. Eğer henüz denemediyseniz, üşenmeyin yapın lütfen :)
- 2 paket çikolatalı puding
- 45 adet petibör bisküvi
- 2 adet muz
- 1 lt. süt
- süslemek için file fınfık veya Antep fistığı tozu
Yapılışı: 2 paket puding 1 litre süt ile devamlı karıştırmak sureti ile pişirilir. Düz bir zemine streç film serilerek üzerine bisküvi gelecek alan düşünülerek pişirilen pudingten dökülür. Üzerine birbirine bitişik olacak şekilde enine 3 sıra, boyuna 5 sıra olacak şekilde bisküviler yerleştirilir. (Toplam 15 bisküvi) Bunların üzerine yine puding dökülerek 3 kat için aynı işlem yapılır. Üç kat bisküvi dizildiğinde yine tüm yüzeye puding dökülür, ortadaki sıra üzerine bütün olarak 2 adet muz yerleştirilir. Streç film iki kenarından tutup kaldırılarak piramit şekline getirilir ve sıkıca sarılır. 2-3 saat derin dondurucuda bekletilerek dilimleyerek servis edilir.
Yapılışı: 2 paket puding 1 litre süt ile devamlı karıştırmak sureti ile pişirilir. Düz bir zemine streç film serilerek üzerine bisküvi gelecek alan düşünülerek pişirilen pudingten dökülür. Üzerine birbirine bitişik olacak şekilde enine 3 sıra, boyuna 5 sıra olacak şekilde bisküviler yerleştirilir. (Toplam 15 bisküvi) Bunların üzerine yine puding dökülerek 3 kat için aynı işlem yapılır. Üç kat bisküvi dizildiğinde yine tüm yüzeye puding dökülür, ortadaki sıra üzerine bütün olarak 2 adet muz yerleştirilir. Streç film iki kenarından tutup kaldırılarak piramit şekline getirilir ve sıkıca sarılır. 2-3 saat derin dondurucuda bekletilerek dilimleyerek servis edilir.
2 yorum:
üff amaniiin. bunu yersem çok seveceğim belli benim. bilmiyodum. deniycem. allam nası iştahlandım amaa :)
hayatta en sevdiğim iki şey çikolata ve muz yaaa :)
Yorum Gönder