Çok yedim, çok kilo aldım diyenler, makarnasız duramıyorum diyenler, salata doyurmuyor yanına birşey lazım sanki diyenler bu tarife kulak verin, böylece lezzetten ödün vermemiş olursunuz. Yerken de beni anın oldu mu? Haydi afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1 su bardağı sebzeli (tricolor) makarna
- 1 çay bardağı ince doğranmış mor lahana
- 1-2 dal taze soğan
- 1 dal taze fesleğen
- 2 adet çeri domates
Zeytinyağı Sosu için:
- 2 diş sarımsak
- 1 ölçü limon suyu (tercihen 1 çay bardağı)
- 2 ölçü zeytinyağı (tercihen 1 çay bardağı)
- tuz, karabiber
Yapılışı: Sebzeli, üç renkli makarna, üzerini 2 parmak geçecek kadar su konulup haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Mor lahana, taze soğan ve taze fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Doğranan tüm malzeme makarna ile karıştırılarak servis tabağına alınır. Çeri domatesler iri dilimler halinde doğranarak salataya ilave edilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sosu gezdirilerek servis edilir.
Yapılışı: Sebzeli, üç renkli makarna, üzerini 2 parmak geçecek kadar su konulup haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Mor lahana, taze soğan ve taze fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Doğranan tüm malzeme makarna ile karıştırılarak servis tabağına alınır. Çeri domatesler iri dilimler halinde doğranarak salataya ilave edilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sosu gezdirilerek servis edilir.
Zeytinyağı Sosu için gereken tüm malzeme rondadan geçirilerek hazırlanır. Zeytinyağı sosu, sadece bu salataya mahsus bir sos değildir. Hazırladıktan sonra şişeye konularak ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 10 güne kadar saklanabilir.
1 yorum:
oh nefis olmuş canım ellerine sağlık
Yorum Gönder