21 Ağustos 2014 Perşembe

Baharatlı Çıtır Kasede Meksika Fasülye Salatası


Misafirlere hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız yaklaşın yanıbaşıma sizlere yeni bir tarif vereyim a dostlar. (Daha doğrusu tarif yeni değil de, ben yeni yayınlıyorum, yapan çoktaaann yaptı da bayıldı bile :) Ama bu kaseleri o kadar seveceksiniz ki, içi boşken bile çıtır çıtır yiyeceksiniz, hatta daha ince açıp, bir de üçgen şekilde kestiniz mi, alın size cips. O derece lezzetli yani.. Ben içerisinde Meksika fasülyesi salatası sundum, sizler istediğiniz salatayı, et yemeklerini sunabilirsiniz. Hepinize bol baharatlı, mis kokulu günler günler diliyorum....

Malzemeler:

- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 8-10 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam   
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane   
- 1 tatlı kaşığı tuz          

Yapılışı: Çıtır kase yapmak için gereken tüm malzeme bir yoğurma kabına alınarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurulur. Yoğurulan hamur, yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirilir. Isıya dayanıklı fırın kapları ters çevrilerek dış kısımları margarin ile yağlanır. Hamur düz bir zeminde merdane ile açılarak nescafe fincan tabağı ile kesilir ve yağlanmış olan kapların üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir.

5 yorum:

Meltem D. dedi ki...

Harika bir görüntü ,çokta severim bu tarifi ellerinize sağlık.

Sema dedi ki...

Çok güzel görünüyor, bu salatayı ben de yapıyorum ama bundan sonra çıtır kaseyi de deneyeceğim :)

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
www.cay-makineleri.com

mynet hava durumu dedi ki...

çok güzel görünüyorlar..

anunturi gratuite dedi ki...

Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...