Hava soğuk, ben hasta, herkeste bir keyifsizlik... Sabah işe gelirken açtığım müzik bile canlandıramadı beni. Ne yapmalı da bu ruh halini atmalı, güzel bir bitki çayı demleyip, yanına bir kek, bir de tuzlu bir şeyler mi yapmalı. Evet evet, hatta tuzlu kurabiyelere tam buğday unu katıp, bir de anason eklemeli. Sanki içim açılacakmış gibi geliyor. Siz ne dersiniz :)
Not: Anasonlu tuzlu kurabiyenin rengi sizi yanıltmasın, onları fırında unutmadım, tam buğday unundan yaptığım için renkleri esmer oldu.
Not: Anasonlu tuzlu kurabiyenin rengi sizi yanıltmasın, onları fırında unutmadım, tam buğday unundan yaptığım için renkleri esmer oldu.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı anason
- 2 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar tam buğday unu (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- süsleme için beyaz haşhaş tohumu veya çörek otu veya susam
Yapılışı: Tüm malzemeler harmanlanarak yumuşak
bir hamur elde edilir. Düz bir zeminde açarak istediğiniz kalıplarla kesilir ve
üzerine pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizilir. Her bir kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürülerek, üstlerine isteğe göre haşhaş tohumu, çörek otu, kavrulmuş susam serpiştirilir. Önceden
ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana
kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra servis edilir.
1 yorum:
bence artık uykun açılmıştır.ellerine saglık.
Yorum Gönder