15 Aralık 2014 Pazartesi

Elma Marmeladı


Üst üste meyve alıp da bazılarını yemek için sıra gelmeyince, elmalar başladılar hafif hafif kararmaya ve sanki "Haydi artık beni ye." diye yalvarmaya. Onları yalvartmaya gönlüm el vermedi, sonuçta dalından kopmuş gelmiş, bizim evde kendilerine sıra gelmesini bekliyorlar usul usul. Elmalardan hemen marmelat  yapıldı, şimdi her kahvaltı zamanı kendileri ile sarılıp hasret gideriyoruz :)

Malzemeler:

- 1 kg. elma
- 750 gr. toz şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- 4-5 adet karanfil

Yapılışı: Elmala yıkanıp rendelenerek derince bir tencereye alınır. Üzerine su ve karanfiller de eklenerek kısık ateşte elmalar yumuşayana dek pişirilir. Elmalar yumuşadığında üzerine toz şeker ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Bir kaşık ile çay tabağına damlattığınızda damlacık dağılmıyor ve top halinde kalıyorsa marmeladınız olmuş demektir. Bu aşamada karanfil taneleri tencereden alınarak limon suyu ilave edilir. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınarak cam bir kavanoza alınır ve soğuduktan sonra ağzı kapatılır. 

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Elma marmelatıda ayrı bir güzel olur.Çok güzel görünüyor. ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...