3 Aralık 2014 Çarşamba

Girit Mezesi


Yudum ile Cunda'ya yaptığımız gezi hala aklımda ve orada yediğimiz Girit Mezesi'nin tadı da damağımda iken, ev halkına bu lezzeti tattırmamak olmazdı. Zaten çok pratik , yapması 15 dakikanızı bile almayacak, ama övgüleri size getirecek acayip lezzetli bir aperatif. İster yemeğinize meze yapın, ister kahvaltıda ekmeğin üzerine sürün, o kadar zamanım yok diyorsanız, sıkıştırın bir sandviçin içerisine öğle yemeğinizde size eşlik etsin. Herkese lezzet dolu günler :)

Malzemeler:

- 100 gr. yağlı beyaz peynir
- 100 gr. kahvaltılık lor
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Yağlı beyaz peynir çatal yardımı ile ezilerek lor peyniri ile karıştırılır. İçerisine ezilmiş bir diş sarımsak, dövülmüş ceviz ve 2 kaşık zeytinyağı eklenerek tekrar karıştırılır. Son olarak servis tabağına alınarak üzerine kalan zeytinyağı ve arzu ederseniz kırmızı biber ilavesi ile servis edilir.

1 yorum:

Nil dedi ki...

bunu denemeliyim. hem kahvaltılık hem meze. mmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...