26 Ocak 2015 Pazartesi

Etiler Şamdan Garden Kahvaltısı ve Bi Mutfak İki Şef Tarifi İle Acuka


Geçen hafta pazar günü "Bi Mutfak İki Şef"in ünlü şefleri Sevgili Özlem Mekik ve Sevgili Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Etiler Şamdan Garden'da kahvaltıya davetliydim. Daha öncesinden de Etiler'in gözde yeme içme mekanlarından olan Şamdan artık Pazar günlerine özel kahvaltı da çıkarıyormuş, onu tatma olanağı da buldum böylece :)

Geleneksel Türk Kahvaltı konseptinde sunulan ve 40'a yakın çeşidin bulunduğu kahvaltıyı uzun uzadıya anlatmayacağım, zaten fotoğraftaki kahvaltı tepsisi her şeyi anlatıyor :) Ama yazmak istediğim bir şey var, çok güzel bir tarif. Sabah kahvaltılarınıza çok yakışacak, ekmek üzerine sürmeye doyamayacağınız acuka tarifi. Tarif; sıcaklığı ve samimiyeti ile gönülleri fetheden Sevgili Özlem Mekik  ve Ayvaz Akbacak'tan. Ben evde denedim ve yapar yapmaz deneme mahiyetinde bir dilim ekmek üzerine süreyim dedim, bir bakmışım 2-3 dilime doğru yol alıyor. Verdiğim ölçü ile  350-400 gr. acuka çıkıyor.

Bu güzel kahvaltıda bizi ağırlaya Şamdan Garden'a, Bi Mutfak İki Şef'e ve Sevgili Bengü'ye çok teşekkür ederim.


Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım su bardağı ceviz
- yarım su bardağı ekmek içi veya galeta unu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- yarım çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı kuru nane
- yarım çay kaşığı yenibahar

Yapılışı: Biber salçası ve domates salçası, zeytinyağı ile birlikte tavaya alınarak, kokusu çıkana ve salça tamamen yağı çeken dek kavrulur. Sarımsaklar rendelenerek ocağı kapatmadan önce tavaya atılarak 1 dakika kadar daha birlikte kavrulur. Ceviz ve ekmekler ayrı ayrı rondodan geçirilerek derince bir kaba alınır. Kavrulmuş salça ve geriye kalan tüm malzeme de ilave edilerek özdeşleşene dek karıştırılır. Soğuduğu zaman kavonoza alınarak buzdolabında saklanır.

2 yorum:

Özgen dedi ki...

En sevdiğim kahvaltılıklardan biri bu sevgiler

deeptone dedi ki...

aaaa acuka yedim ben karadeniz gürcü yemeği yaaa :) iki türlü yapılıyooo galibaaa bi nohutlu bi tavukluuu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...